none
Legální W7 prof po instalaci SP1 hlásí, že jsem se stala obětí soft. kriminality

    Dotaz

  • Dobrý den,

    stala se mi taková nemilá věc. Před čtyřmi dny jsem nainstalovala SP1 RC1 na win7 x64 prof. Vše bylo v pořádku až do dneška, kdy mi vyskočila hláška, že licenční klíč není pravý. V systémových informacích mám ale napsáno že systém windows je aktivován. OS byl nainstalován z origo disku, licenci mám zakoupenou s notebookem, aktivovala jsem jej ještě před instalací SP1. SP1 je stažen z oficiálních stránek. Při dalších pokusech o ověření pravosti mi stále hlásí, že pravý není. Co s tím? Chtěla jsem napsat na podporu microsoftu ale tam mi to napsalo, že by to bylo placený a platit za to, to doopravdy nechci.

    Je možné, že se jedná o bug service packu ? Páč při aktivaci mi normálně prošlo a zahlásalo, že aktivace byla úspěšná... Od té doby jsem neinstalovala nic.

    Díky moc za rady.

    6. listopadu 2010 17:43

Odpovědi

  • "problém" je v tom (což bych ani nenazval problémem), že SP1 používá kompletně jiné aktivační klíče nežli RTM. Tedy... po instalaci SP1 RC se mi z počítače stane "trial" (původní aktivace je odstraněna). Pokud je tedy doba od původní instalace počítače do doby instalace SP1 RC větší nežli 30 dní, pak je počítač mimo tzv OOBE Grace Periodu, kde systém prostě říká, že pokud nebyl aktivovaný v "Grace periodě" (30 dní od instalace), že je obětí...

    Je to to tak, o bug se nejedná. Vyzkoušejte na čisté instalaci, že pokud neaktivujete do 30 dní, pak vám systém bude říkat to samé.


    Ondrej Vysek
    7. listopadu 2010 9:55

Všechny reakce

  • Nemas doinstalovane nejake "nestandardni" rozsireni, napr. podporu vice jazyku?

    MP

    P.S. proc instalujes RC a nepockas na finalni verzi SP? RC je verze urcena k (do)testovani a je vice nez pravdepodobne ze jeste obsahuje nejake chybky.

    6. listopadu 2010 19:17
  • ne, nemám doinstalované další jazyky. Proč instaluju RCčko? právě proto, že ho chci vyzkoušet ;) testování nových věcí mě baví, ale tohle chování mě zarazilo a právě proto se ptám (mimojiné) jestli tohle chování je ovlivněné právě tou betou a tedy jestli je možné že se jedná o bug...
    6. listopadu 2010 23:25
  • no...a co jsi vyzkoušela...? máš RemoteFX server?:D
    6. listopadu 2010 23:32
  • "problém" je v tom (což bych ani nenazval problémem), že SP1 používá kompletně jiné aktivační klíče nežli RTM. Tedy... po instalaci SP1 RC se mi z počítače stane "trial" (původní aktivace je odstraněna). Pokud je tedy doba od původní instalace počítače do doby instalace SP1 RC větší nežli 30 dní, pak je počítač mimo tzv OOBE Grace Periodu, kde systém prostě říká, že pokud nebyl aktivovaný v "Grace periodě" (30 dní od instalace), že je obětí...

    Je to to tak, o bug se nejedná. Vyzkoušejte na čisté instalaci, že pokud neaktivujete do 30 dní, pak vám systém bude říkat to samé.


    Ondrej Vysek
    7. listopadu 2010 9:55
  • Od původní čisté instalace neuběhlo do dnes 30 dní, tedy neuběhlo 30dní ani od chvíle instalace w7 do instalace SP1. SP1 je testovací a ta je platná někdy do ledna nebo do února, takže ani tohle nepřipadá v úvahu...Kdyby byla aktivace původní aktivace odstraněna, tak mi snad systém ani nebude psát, že je aktivován ne? znova by mi psal, že do aktivace zbývá xy dní. Alespoň tak by mi to přišlo logické. Ano, vím, že na čistém systému mám 30 dní do aktivace. Nicméně  když vezmete čistou instalaci například vist, aktivujete a nainstalujete sp2 tak to po vás taky nechce znova licenční klíč, nebo to nehlásí, že se uživatel stal obětí.
    7. listopadu 2010 11:02
  • Ahoj, podobny problem jsem nedavno resil rovnez u W7... dokumenty a vse legalni, system po instalaci aktivovan... nakonec jsem udelal to, ze jsem napsal na adresu: activate@msdirectservices.com kde jsem jim zaslal informaci o problemu + v priloze naskenovany doklad o zakoupeni produktu, licencni stitek a instalacni CD. Do cca mesice, po aktualizaci systemu na notebooku a restartu (pripadne zapnuti) notebooku, je jiz system OK.
    ;-)
    8. listopadu 2010 9:35