none
Mailbox move Exchange 2003 to Exchange 2010

    Question

  • Hello,

    We have Exchange 2003 running on Windows 2003 Servers. We are in the process of transitioning to Exchange 2010 and we are trying to move mailboxes to Exchange 2010 from Exchange 2010 management console. These are local moves as the servers are in same forest.

    When I try to move a mailbox it just sits there, the log says it is connected to source mailbox store and target mailbox store. But nothing happens. Please advice.

    TIA


    Tom

    Sunday, March 18, 2012 1:48 AM

All replies

  • WHat is the status or the mailbox you;re moving?

    As a test create a test mailbox on 2003 and move that.


    Sukh

    Sunday, March 18, 2012 2:05 AM
  • Ststus says moving.

    I created a brand new mailbox in 2003, in a new OU and tried and the result is same.

    Thanks


    Tom

    Sunday, March 18, 2012 2:07 AM
  • Hi,

    Please try to use get-moverequeststatistics to view the move request. You can post the result here.

    Also you can find the move request status from EMC which is mentioned in link from Sukh's post.


    Xiu Zhang

    TechNet Community Support

    Tuesday, March 20, 2012 9:05 AM
  • It just says failed.

    [PS] C:\Windows\system32>Get-MoveRequestStatistics -Identity eadmin

    DisplayName               Status                    TotalMailboxSize          TotalArchiveSize         PercentComplete
    -----------               ------                    ----------------          ----------------         ---------------
    Example Administrator ... Failed                    720.4 KB (737,654 bytes)                           0

    Thanks


    Tom

    Tuesday, March 20, 2012 1:13 PM
  • Try some suggestions here, likely a permissions issue. Either inheritance is missing on some DBs or some Exchange servers are not in the correct Exchange groups....

    Hey guys, i was working on an Exchange 2003 to 2010 migration and came up with the same error... I went to Exchange System Management on the Exchange 2003 Server and right clicked on the First Storage Group\Mailbox Store; Security Tab; then added a Computer Object(EXG01) and gave it Full Control... I was then able to use Exchange Server 2010 to utilize the "New Local Move Request" to the Exchange 2010 Database... Please reply and let me know if this helped you!

     http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/exchange2010/thread/32a9c2d3-cd36-4773-acca-1948d8065044


    James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com

    Tuesday, March 20, 2012 2:13 PM
  • View and post the log for the move in the EMC. Goto Recipient Configuration\Move Request, opening up the move request the mailbox, and then click the Log tab.

    See this TechNet article for more help: Troubleshooting Mailbox Moves


    Microsoft Infrastructure Architect, MCSE: M, MCTIP, Microsoft Exchange MVP http://info.izzy.org | http://jasonsherry.org | Twitter: @JasonSherry

    Tuesday, March 20, 2012 4:54 PM
  • Hello,

    Please find the output from log tab:

    3/21/2012 12:24:04 PM [Exchange2010MBServer4] 'mb.com/MB Users/Administrator' created move request.
    3/21/2012 12:24:07 PM [Exchange2010CASServer1] The Microsoft Exchange Mailbox Replication service 'Exchange2010CASServer1.mb.com' (14.2.283.3 caps:07) is examining the request.
    3/21/2012 12:24:07 PM [Exchange2010CASServer1] Connected to target mailbox 'Primary (49be4554-6ad6-41e9-86ed-45ff05e069bb)', database 'RSource', Mailbox server 'Exchange2010MBServer4.mb.com' Version 14.2 (Build 247.0).
    3/21/2012 12:24:07 PM [Exchange2010CASServer1] Connected to source mailbox 'Primary (49be4554-6ad6-41e9-86ed-45ff05e069bb)', database 'Exchange2003MailBoxServer\Third Storage Group\Third1 Mailbox Store', Mailbox server 'Exchange2003MailBoxServer.mb.com' Version 6.0 (Build 7654.0)


    Tom

    Wednesday, March 21, 2012 4:45 PM
  • Please find the error from mailbox move:

    Database on 2003 is mounted and is accessible

    Error:
    MapiExceptionJetErrorVersionStoreOutOfMemory: Unable to open message store. (hr=0x80004005, ec=-1069)
    Diagnostic context:
        Lid: 45095   EMSMDB.EcDoRpcExt2 called [length=127]
        Lid: 61479   EMSMDB.EcDoRpcExt2 returned [ec=0x0][length=48][latency=0]
        Lid: 23226   --- ROP Parse Start ---
        Lid: 27962   ROP: ropLogon [254]
        Lid: 17082   ROP Error: 0xFFFFFBD3
        Lid: 26937 
        Lid: 21921   StoreEc: 0xFFFFFBD3
        Lid: 31418   --- ROP Parse Done ---
        Lid: 22753 
        Lid: 21817   ROP Failure: 0xFFFFFBD3
        Lid: 26297 
        Lid: 16585   StoreEc: 0xFFFFFBD3
        Lid: 32441 
        Lid: 1706    StoreEc: 0xFFFFFBD3
        Lid: 24761 
        Lid: 20665   StoreEc: 0xFFFFFBD3
        Lid: 25785 
        Lid: 29881   StoreEc: 0xFFFFFBD3


    Tom

    Wednesday, March 21, 2012 7:54 PM
  • Hi,

    We may have version store issue at Exchange 2003 side. The Version Store keeps an in-memory list of modifications made to the database.

    When maximum Version Store size has been reached, write operations to the database will start failing with -1069 (JET_errVersionStoreOutOfMemory) because there's no more Version Store space in which to record the operation.

    Please try to check the event log to see if you have event 602, please post the detail event information here.

    Also you can follow the article below to troubleshoot the issue.

    Troubleshooting Version Store issues - JET_errVersionStoreOutOfMemory

    http://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2006/04/19/425722.aspx


    Xiu Zhang

    TechNet Community Support

    Thursday, March 22, 2012 2:51 AM
  • If it is an actual version store memory exhaustion try rebooting the 2003 server.

    James Chong MCITP | EA | EMA; MCSE | M+, S+ Security+, Project+, ITIL msexchangetips.blogspot.com

    Thursday, March 22, 2012 6:24 PM
  • Hi TSAM,

    kindly feedback especially on version store (JET_errVersionStoreOutOfMemory) troubleshooting (by Xiu Zhang) and rebooting by James Chong

    Many thanx


    If this post has been useful please click the green arrow to the left or click "Propose as answer"

    Friday, March 23, 2012 5:29 PM
  • Hi,

    How is the issue now?


    Xiu Zhang

    TechNet Community Support

    Monday, March 26, 2012 5:50 AM
  • Still troubleshooting with MS and no answers so far.

    Thanks


    Tom

    Tuesday, March 27, 2012 1:23 PM
  • Any update?

    Xiu Zhang

    TechNet Community Support

    Monday, April 02, 2012 5:59 AM
  • Nothing yet, still with MS.

    I personally think it as a resource issue and stopping some service like MS search etc. helped out.


    Tom

    • Marked as answer by TSAM Wednesday, April 04, 2012 6:51 PM
    Wednesday, April 04, 2012 6:51 PM