GPO
-
Thursday, May 27, 2010 11:19 AM
Sziasztok!
Ismer valaki olyan csoportházirend beállítást, ami megakadályozza bizonyos felhasználók Internet Explorer böngészőn keresztül történő fájl feltöltését, csatolását?
Gondolok itt az ingyenes levelezőprogramokon keresztül küldött fájlokra, amit nem lenne szabad elküldeniük...
Üdv.
H.CS.
All Replies
-
Thursday, May 27, 2010 11:28 AM
Én inkább teljesen leszabályoznám ezen oldalak elérhetőségét...
A.
-
Thursday, May 27, 2010 11:36 AM
Igen az is jó, de az mégis olyan túl drasztikus!
A te tapasztalatod szerint hogyan fogadják ezt a felhasználók?
Gyakorlatilag, ha tiltok minden üzenetkezelő oldalt, közösségi oldalt, akkor azzal hosszú távon többet ártok, vagy használok szerinted?
Elvonatkoztatva az adatlopástól, mert az egy más kategória.
Mert ugye a felhasználó szerint néha kell a kikapcsolódás, de a látottak alapján ez átbillen abba, hogy 5-10 percenként nézegeti a közösségi oldalt, meg a privát leveleit.
H.CS. -
Thursday, May 27, 2010 11:45 AM
Ez attól függ, hogy eddig mihez szoktak. Ha valóban ennyire függnek tőle, akkor ez hirtelen valóban durva lenne. Viszont az új kollégák már ebbe nőnének bele...
Igen, valóban drasztikus. Ezért meg lehet próbálni egy olyant is, hogy (ha lenne ISA), hogy időszakonként engedni csak (mondjuk minden óra/2. óra végén)... De igaziból erre nem a technikai megoldás a jó, hanem a cég szabályzata.
A.
-
Thursday, May 27, 2010 11:54 AM
Központilag hogyan tudom letiltani a kérdéses webhelyeket?
Kismillió beállítás van a GPO-ban, de ezt nem találom.
H.CS. -
Thursday, May 27, 2010 12:03 PM
-
Thursday, May 27, 2010 12:16 PMOwnerMi a cél? Mit szeretnétek megakadályozni a fájlfeltöltés tiltásával?
-
Monday, June 14, 2010 11:54 AM
Azt szeretném megakadályozni, hogy céges fájlokat ne küldjenek el a saját webes levelezőrendszerükkel.
Üdv.
H.CS. -
Monday, June 14, 2010 12:21 PMHát szerintem adatszivárgást csak DLP-vel lehet igazán megoldani, ha nem tudják elküldeni, majd megoldják máshogyan..
-
Monday, June 14, 2010 2:16 PM
Egyetértek. S azok nem igazán olcsók.
A.
-
Monday, June 14, 2010 4:02 PMOwnerSejtettem, hogy ez lesz az üzleti igény, erre csak és kizárólag valami DLP megoldás jöhet szóba. Mcafee DLP-je egész jól használható, persze kellően bonyolult a szabályrendszere is.
-
Tuesday, June 15, 2010 6:06 AM
Igen, valóban akkor szoktak ilyent kérdezni. Ami viszont más irányba terelte a szálat, az "Elvonatkoztatva az adatlopástól, mert az egy más kategória" idézet volt - pedig ez pont erről szól.
Ott van még az MS-nek az RMS-e is.
A.