Vista leállítása
-
Wednesday, December 16, 2009 7:37 AMKedves Szakemberek!
A segítségeteket kérném. Jogtiszta Vista Business 32-bites, magyar oprendszert futtatok a gépen. Az alaplap egy Gigabyte EP45-DS3L. Már a megvásárláskor gond volt a gép kikapcsolásával. A "leállítás" gomb vagy parancs kiadásakor a gép leállt, majd kb. 4 mp múlva újra elindult. A nyáron sikerült megszüntetni, akkor a BIOS-ban kellett átállítani a 4-mp-es kikapcsolást és a soft kikapcsolást (vagy mit).
Pár hete kékhalált halt a gép. A szervízben szétszedték, s kiderült, hogy a RAMok feszültsége nem volt jól beállítva. Felhúzták 2.1-re. Azóta azonban újra nem tudom kikapcsolni máshogy, csak a gép hátulján lévő főkapcsolóval.
Egy vírus miatt újra kellett húzni a gépet a napokban. Akkor reménykedtem, hogy megjavul a dolog, mert a Start menű, kikapcsolás azt írta ki, hogy a készülék leállítása. Aztán a frissítések feltelepítése után valamikor megváltozott a dolog, s megint csak "alvó" üzemmódra hajlandó váltani.
A segítségeteket kérem, hogy megoldódjon ez a helyzet, mert így elég kellemetlen, hogy minden leállításkor végig kell várni, s manuálisan lekapcsolni a gépet.
Köszönettel (s előre is áldott ünnepeket kívánok),
Tamás
All Replies
-
Monday, March 15, 2010 7:28 PMKedves Szakemberek!
Nos ezt a hibát a Gigabyte segítségével sikerült megoldani! A BIOSban kellett mindenféléket ki-bekapcsolgatni.
Az újabb kérdésem a frissítésekkel kapcsolatos.
Valamelyik frissítés - ami a MS-tól jött - átállította a készülék leállító gombját (start/készülék leállítása), s nem lehet, sehogyan sem visszaállítani erre a funkcióra. Minden esetben csak az alvó állapotba teszi a gépet.
Ne adj Isten tudja valaki, hogy melyik hülye frissítés okozza ezt? Mert akkor azt leszedem.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Tamás -
Tuesday, March 16, 2010 7:00 AMMi történik, ha "normál" módon próbálod átállítani? Mit ír ki, milyen hibaüzenetet? Eseménynaplóban mi van ilyenkor?
A. -
Tuesday, March 16, 2010 7:51 AMJó reggelt Asteriksz!
Nem tudom mire gondoltál "normál módon.
Ha gondolod, akkor tedd meg, hogy küldesz egy e-mailt a hotmailes címemre, s adsz egy elérhetőséget, felhívlak, mert itt tovább tartana leírni.
Kösz,
Tamás -
Tuesday, March 16, 2010 8:17 AM
Control Panel - Power Options - Change plan settings - Change advanced power settings -ra gondoltam.
A.- Marked As Answer by Tamás2 Tuesday, March 16, 2010 8:19 AM