Excel 2007 dátum formátum
-
Wednesday, December 15, 2010 7:53 AM
Tisztelt Tagok!
A problémám a következő. A bérprogramunk úgy dob ki egy listát xls formátumban, hogy a dátumot egy cellába egybe írja. Pl: 20101215 Nekem dátum formátumban lenne rá szükségem, de bárhogy próbálom a cella tulajdonságait változtatni, a vége mindig ####### lesz. Ha egy-két celláról lenne szó kézzel átírnám, de kb 1500 különböző dátumról van szó.
A segítségeteket előre is köszönöm.
All Replies
-
Wednesday, December 15, 2010 7:56 AM
S mi lenne, ha Jobb, Bal függvényekkel szétvágnád megfelelően, egy másik oszlopba?
A.
-
Wednesday, December 15, 2010 8:10 AMValami egyszerűbb megoldás nincs rá? Nekem egy oszlopban kéne a dátum, kevés időráfordítással, mert még kb 25 ilyen xls-ben kéne javítani.
-
Wednesday, December 15, 2010 8:13 AM
Lehet félreérthető voltam: egy oszlopban lesz, csak egy másikban. Egyszer megírod a képletet, s kész. Vagy ugyanezt megcsinálod makróval, s akkor programozható módon tetted meg.
A.
-
Saturday, December 18, 2010 4:39 PM
Szia Mageeka!
Én ezzel a képlettel hivatkoznék egy másik oszlopból az egybe írt dátumra, és utána ezt visszamásolnám értékként.
=ÉRTÉK(BAL(A1;4)&"-"&KÖZÉP(A1;5;2)&"-"&JOBB(A1;2))
Tisztelettel
-
Sunday, December 19, 2010 2:59 PM
Géza, én is erre gondoltam, csak mivel nem tudom, hogyan néz ki az eredeti dátum-formátum, nem mertem képletet írni :)
A.