none
Join VM to domain

    Question

  • HI,

    I have problem join vm to domain.

    Im using the activity "create VM from Template".

    I entered the domain name + domain user+ domain password.

    when i entered to vm using VMM i can see that the computer is in workgroup and not in the domain. (the name of the workgroup was change from the default to the domain name i have entered)

    is there any automate  way to join VM  to domain? (using vm integration pack? or any other way?)

    i created an automate  post build process and i cant start the process because the VM must join the domain before i cant start run any process on the VM.

    thanks in advance.

    Gilad


    gilad g


    • Edited by GiladGrin Thursday, September 20, 2012 1:02 PM
    Thursday, September 20, 2012 12:54 PM

All replies

  • Hello Gilad,

    this should work also with the Activity "Create VM From Template".

    Can you check if the "Workgroup VM" has the right Network settings (VLAN, IP-address, DNS-resolution) that a Domain-Join can work ...

    Regards,

    Stefan


    German Orchestrator Portal , My blog in English

    Thursday, September 20, 2012 1:43 PM
  • Hi,

    Configure it in your VMM template, domain join, including a account for that and a password. As Stefan wrote make sure DNS, IP is correct for the VMs. After that you can use Create VM in ORchestrator to create a new machine based on that template. The new VM will be a domain member when deployed.


    Anders Bengtsson | Microsoft PFE | blog at http://www.contoso.se

    Friday, September 21, 2012 6:40 AM