none
InfoPath content type not showing in Available Site Content Types List

    Question

  • I create a custom form in InfoPath 2010 and published as content type. I then create a custom list to use the just publish content type but it does not listed or avail.

    I can see the content type when I in a form or document library and choose it a a content type but not in list.

    My objective is to have users fill out the form on browser, then data submited to list to get a workflow start to email all information on the form to an email.

    Can anyone tell/show me why content type is not showing in the list setting, in the Add from existing site content types list site content type. And is there a better way or correct way in achieving the objective.

    Thank you in advance! 

    Wednesday, November 13, 2013 4:26 PM

Answers

  • Where did you publish the content type to? and where are you creating the list?

    The content type will only be available at the same level and sub levels from where it was published. 

    i.e. if I publish the content type to http://mysite/mysubsite/mysubsite then it would be available for any list at that location and below, if I were to try and use it within http://mysite I would not have it available.  If I had published the content type to http://mysite then it would work throughout my site collection.  Please note, if it is an administrator approved form template, you would need to access the form templates in central admin and approve the form and publish it to a web app.


    Regards

    Sergio Giusti
    http://sergioblogs.blog.co.uk/

    Whenever you see a reply and if you think is helpful, click " Alternate Text Vote As Helpful". And whenever you see a reply being an answer to the question of the thread, click " Alternate Text Mark As Answer".

    Thursday, November 14, 2013 10:27 AM