none
WAS event error

    Question

  • Hi

    I have created a new domain with 2 domain controllers 2008R2
    Then created a 2008R2 server(running on VMware), where i installed Exchange 2013, and after that installed CU1, also applied all windows updates available.

    My problem is in Event Viewer System, I get this error several times each hour.
    The Windows Process Activation Service failed to generate an application pool config file for application pool 'MSExchangeRpcProxyAppPool'. The error type is '7'. To resolve this issue, please ensure that the applicationhost.config file is correct and recommit the last configuration changes made. The data field contains the error number.

    The application pool, changes between these:
    MSExchangeRpcProxyAppPool
    MSExchangeOABAppPool
    MSExchangeECPAppPool
    MSExchangeServicesAppPool
    MSExchangeOWACalendarAppPool
    MSExchangeOWAAppPool
    MSExchangeAutodiscoverAppPool
    MSExchangeRpcProxyAppPool

    I also get this once a hour.
    The Microsoft Exchange Transport service terminated unexpectedly.  It has done this 1 time(s).  The following corrective action will be taken in 5000 milliseconds: Restart the service.

    Then this:
    The Service Control Manager tried to take a corrective action (Restart the service) after the unexpected termination of the Microsoft Exchange Transport service, but this action failed with the following error: 
    An instance of the service is already running.

    Hope someone can help
    Regards Denis
    Monday, June 10, 2013 10:47 AM

All replies

  • Hi

    Please try the solution on this technet article

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc734988(v=ws.10).aspx

    • Test ApplicationHost.config by using Appcmd.exe
    • Back up the ApplicationHost.config file
    • Make required changes to ApplicationHost.config

    For second error message,

    http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/exchangesvrdeploy/thread/26cc797d-6a40-4e18-bdb9-0e0387a12da1

    • In Server options, set the internal & external DNS lookup to internal and external DNS server addresses.
    • On the receive connectors for the Exchange 2013 server, scope to only the address of the Exchange 2013 server.
    • On the Send connectors for the internet, mark the option to use the external DNS lookup addresses.
    • Reboot the server.

    For the last error message

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc756373(v=ws.10).aspx

    • Open the Services snap-in by clicking the Start button, Control Panel, and Administrative Tools, then double-clicking Services

      Note: For Windows Vista, use the Classic View display option in Control Panel to see the Administration Tools.

    • In the details pane of the Services snap-in, right-click on the name of the service you want to stop and select Properties.
    • Click the Recovery tab and specify the recovery actions for the service (for example, restart the service or the computer, take no action, or run a program).

    Hope those will help

    Cheers


    Zi Feng
    TechNet Community Support

    Tuesday, June 11, 2013 6:03 AM
    Moderator
  • Hi<o:p></o:p>

    Thanks for the reply, I hope the last past will solve
    my problem.<o:p></o:p>

    But the first I have tried before, and i cannot finde
    any error in the ApplicationHost.config, its just list the hole file when I
    type "appcmd list config".<o:p></o:p>

    Any other solution?<o:p></o:p>

    Regards Denis

    Tuesday, June 11, 2013 6:24 AM
  • Hi

    See the description

    • At the command prompt, type appcmd list config. The command should either return an error or successfully display the entire ApplicationHost.config file.
    • If there are no errors, the XML and configuration in the file are valid; you may stop here.

    Cheers


    Zi Feng
    TechNet Community Support

    Wednesday, June 12, 2013 2:22 AM
    Moderator
  • Hi

    Its just display's the entire file, so no error, but i still get the errors in the event viewer.

    So it have noget solved anything.

    Thursday, June 13, 2013 9:09 AM
  • Hi all,

    I have same issue with Denis , the command "appcmd list config" display entire file so I don't know what to do next.

    Friday, June 21, 2013 3:47 AM