none
JoinDomain and WSUS Server - Sysprep And Capture no longer works

    Question

  • I have added a few lines to my CS but now Sysprep and Capture does not populate the capture screen :(

    [Settings]
    Priority=Default
    Properties=MyCustomProperty

    [Default]
    OSInstall=Yes
    SkipAdminPassword=YES
    SkipComputerBackup=YES
    SkipBitLocker=YES
    _SMSTSOrgName=COMPANYNAME
    _SMSTSPackageName=
    SkipComputerName=No
    SkipFinalSummary=No
    SkipLocaleSelection=YES
    KeyboardLocale=en-US
    UserLocale=en-US
    UILanguage=en-US
    SkipTimeZone=Yes
    TimeZone=035
    TimeZoneName=Eastern Standard Time
    SkipUserData=YES
    UserDataLocation=NONE
    SkipProductKey=YES
    ApplyGPOPack=NO
    SKIPCAPTURE=NO
    SkipTaskSequence=NO
    SkipDomainMembership=YES
    JoinWorkGroup=WorkGroup
    FinishAction=Restart

    and I changed it to

    [Settings]
    Priority=Default
    Properties=MyCustomProperty

    [Default]
    OSInstall=Yes
    SkipAdminPassword=YES
    SkipComputerBackup=YES
    SkipBitLocker=YES
    _SMSTSOrgName=COMPANYNAME
    _SMSTSPackageName=
    SkipComputerName=No
    SkipFinalSummary=No
    SkipLocaleSelection=YES
    KeyboardLocale=en-US
    UserLocale=en-US
    UILanguage=en-US
    SkipTimeZone=Yes
    TimeZone=035
    TimeZoneName=Eastern Standard Time
    SkipUserData=YES
    UserDataLocation=NONE
    SkipProductKey=YES
    ApplyGPOPack=NO
    SKIPCAPTURE=NO
    SkipTaskSequence=NO
    SkipDomainMembership=NO
    JoinDomain=DOMAIN
    DomainAdmin=DOMAINADMINACCT
    DomainAdminDomain=DOMAIN
    DomainAdminPassword=DOMAINADMINPASSWORD
    WSUSServer=WSUS SERVER
    WUMU_ExcludeKB001=KB2694771 ;Bing Desktop
    WUMU_ExcludeKB001=KB2505591 ;Bing Toolbar
    WUMU_ExcludeKB002=KB2267621 ;Microsoft Security Essentialspt1
    WUMU_ExcludeKB001=KB2754295 ;Microsoft Security Essentialspt2
    WUMU_ExcludeKB001=KB2434419 ;Windows Live Essentials 2011
    FinishAction=Restart

    Any ideas why it would skip past the capture screen so I can name the file?
    Friday, February 08, 2013 4:58 PM

Answers

  • Hi,

    Could it be the fact that Computers is the default container for the new pc's?

    No that is not a problem to use another OU.

    Try to use "ADSIEdit" or "ADUC" (Attribute Editor tab), browse to your workstations OU, open the properties of the OU, copy the distinguishedName Value and paste it into the "custom.ini".


    Kind regards,

    Tim
    MCITP, MCTS
    http://directoryadmin.blogspot.com

    This posting is provided 'AS IS' with no warranties or guarantees and confers no rights.

    "If this thread answered your question, please click on "Mark as Answer"


    • Edited by butim Wednesday, February 13, 2013 7:53 AM
    • Marked as answer by localuserguest Wednesday, February 13, 2013 2:10 PM
    Wednesday, February 13, 2013 7:52 AM

All replies

  • Hi,

    Remove this rule "JoinDomain", which indicates that the capture wizard pane should not be displayed.

    To avoid this, you can use a separate deployment share for build and capture only.



    Revue du Geek | Astuces pour déployer Windows 7

    Friday, February 08, 2013 11:50 PM
  • Still having issues joining the domain :( - Removing JoinDomain does help :)

    [Settings]
    Priority=Default, OSVersion, DefaultGateway, TimeandKeyboard, LocalSite, RemoteSite,XP, WinPE
    Properties=MyCustomProperty

    [DefaultGateway]
    10.0.3.1=RemoteSite
    10.0.2.1=LocalSite

    [Default]
    OSInstall=Yes
    SkipAdminPassword=YES
    SkipComputerBackup=YES
    SkipBitLocker=YES
    _SMSTSOrgName=Company Name
    _SMSTSPackageName=
    SkipComputerName=No
    SkipFinalSummary=NO
    SkipLocaleSelection=YES
    SkipProductKey=YES
    ApplyGPOPack=NO
    SKIPCAPTURE=NO
    SkipTaskSequence=NO
    FinishAction=Restart
    SkipDomainMembership=NO

    ;DOMAININFORMATION
    JoinDomain=fqdn example microsoft.com
    DomainAdmin=install
    DomainAdminDomain=NETBIOS example msft
    DomainAdminPassword=$3cur3P@s5w0rd

    ;WINDOWSUPDATES
    WUMU_ExcludeKB001=KB2694771 ;Bing Desktop
    WUMU_ExcludeKB002=KB2505591 ;Bing Toolbar
    WUMU_ExcludeKB003=KB2267621 ;Microsoft Security Essentialspt1
    WUMU_ExcludeKB004=KB2754295 ;Microsoft Security Essentialspt2
    WUMU_ExcludeKB005=KB2434419 ;Windows Live Essentials 2011

    [RemoteSite]
    TaskSequenceID=Remote Golden Image
    MachineObjectOU=OU=Workstations,OU=Remote,DC=continental-realestate,DC=com

    [LocalSite]
    TaskSequenceID=ColumbusImage
    MachineObjectOU=OU=Workstations,OU=local,DC=microsoft,DC=com

    [TimeandKeyboard]
    SkipTimeZone=Yes
    TimeZone=035
    TimeZoneName=Eastern Standard Time
    SkipUserData=YES
    UserDataLocation=NONE
    KeyboardLocale=en-US
    UserLocale=en-US
    UILanguage=en-US

    [WinPE]
    DeploymentType=NEWCOMPUTER

    [XP]
    DeploymentType=NEWCOMPUTER

    Just so we are clear my active directory looks like this:

    companyname.com
        OU’s
        OU’s
        OU’s
        Workstations
                 RemoteSite
                 LocalSite




    Tuesday, February 12, 2013 9:25 PM
  • I figured it out for now.  

    MachineObjectOU=OU=Workstations,OU=local,DC=microsoft,DC=com Is not working correctly.  I remove it and all is well...Something is wrong but I am just not sure which part.  I just read a post by using all uppercase.  I also noticed in my active directory list it says    adcontrol.companyname.com So I am trying those two items now.

    Could it be the fact that Computers is the default container for the new pc's?
    Wednesday, February 13, 2013 1:45 AM
  • Hi,

    Could it be the fact that Computers is the default container for the new pc's?

    No that is not a problem to use another OU.

    Try to use "ADSIEdit" or "ADUC" (Attribute Editor tab), browse to your workstations OU, open the properties of the OU, copy the distinguishedName Value and paste it into the "custom.ini".


    Kind regards,

    Tim
    MCITP, MCTS
    http://directoryadmin.blogspot.com

    This posting is provided 'AS IS' with no warranties or guarantees and confers no rights.

    "If this thread answered your question, please click on "Mark as Answer"


    • Edited by butim Wednesday, February 13, 2013 7:53 AM
    • Marked as answer by localuserguest Wednesday, February 13, 2013 2:10 PM
    Wednesday, February 13, 2013 7:52 AM
  • Thanks a ton butim (Marked as answer also)

    In my domain and I am not sure if its with all domains but they were set backwards so it looked like this:

    MachineObjectOU=OU=LocalSite,OU=Workstations,DC=companyname,DC=com

    Thank you so much.
    Wednesday, February 13, 2013 2:12 PM