none
Outlook keeps dropping its connection to Exchange server

    Question

  • I have been fighting disconnects with my outlook clients that seems to be happening randomly and I cannot trace down the source of the issue.

    We have our 2 CAS/Mailbox/HUB/ servers sitting behind a F5 LB and have verified that on the F5 the timeout is set for 2 hours. There is a firewall between the users and the F5 and we have verified that it as well has a 2 hour timeout on its connections.

    Our outlook clients keep disconnecting and error logging on outlook has provided the two following errors every time:

    Rpc call (Unknown) on transport (ncacn_ip_tcp) to server (CASARRAY.test.com) failed with error code (6be) after waiting (0) ms; eeInfo (Block (0), Error = 6be, Version = 1, GeneratingComponent = 2, DetectionLocation = 6ae, Flags = 0, Params = 1, [Param (0) Type = eeptLongVal, Value = 1], Block (1), Error = c0021012, Version = 1, GeneratingComponent = 2, DetectionLocation = 6b8, Flags = 0, Params = 0, Block (2), Error = c0021012, Version = 1, GeneratingComponent = 11, DetectionLocation = 6a5, Flags = 0, Params = 1, [Param (0) Type = eeptLongVal, Value = 18769b68], Block (3), Error = 4d4, Version = 1, GeneratingComponent = 11, DetectionLocation = 6a4, Flags = 0, Params = 3, [Param (0) Type = eeptLongVal, Value = 1], [Param (1) Type = eeptPointerVal], [Param (2) Type = eeptLongVal, Value = 0]).

    Rpc call (Unknown) on transport (ncacn_ip_tcp) to server (CASARRAY.test.com) failed with error code (6be) after waiting (0) ms; eeInfo (Block (0), Error = 6be, Version = 1, GeneratingComponent = 2, DetectionLocation = 6ae, Flags = 0, Params = 1, [Param (0) Type = eeptLongVal, Value = 1], Block (1), Error = c0021012, Version = 1, GeneratingComponent = 2, DetectionLocation = 6b8, Flags = 0, Params = 0, Block (2), Error = c0021012, Version = 1, GeneratingComponent = 11, DetectionLocation = 6a5, Flags = 0, Params = 1, [Param (0) Type = eeptLongVal, Value = 18518820]).

    Any direction, thoughts or guidance on the issue would be appreciated. I have checked the server and it is not getting RPC timeouts or client back offs. Running a packet capture on my client I also see the keep alive packet going through right before the disconnect happens as well.

    Tuesday, November 19, 2013 9:14 PM

Answers