none
Wmi issues on windows 2008 R2 Sp1

    General discussion

  • Hello,

    I have WMI issues on windows 2008 R2 Sp1 server, when i right click the wmi control and it shows failed to initialize all the wmi classes, in advanced tab the default name space for scripting is showing as unavailable.

    Below are the errors i received when i ran wmi diag

    118 20:23:41 (0) **         in the Task Scheduler within the right security context.
    35119 20:23:41 (0) **
    35120 20:23:41 (0) ** INFO: Local Account Filtering: ...................................................................................... DISABLED.
    35121 20:23:41 (0) ** Overall DCOM security status: ....................................................................................... OK.
    35122 20:23:41 (0) ** Overall WMI security status: ........................................................................................ OK.
    35123 20:23:41 (0) ** - Started at 'Root' --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    35124 20:23:41 (0) ** INFO: WMI permanent SUBSCRIPTION(S): ................................................................................ 4.
    35125 20:23:41 (0) ** - ROOT/CCM/POLICY, CCM_PolicyReplicationConsumer.Id="{9099D177-1AD6-46e6-BBC0-70F460786953}".
    35126 20:23:41 (0) **   'SELECT * FROM __NamespaceCreationEvent'
    35127 20:23:41 (0) ** - ROOT/CCM/POLICY, CCM_PolicyReplicationConsumer.Id="{9099D177-1AD6-46e6-BBC0-70F460786953}".
    35128 20:23:41 (0) **   'SELECT * FROM __ClassOperationEvent WHERE TargetClass ISA "CCM_Policy_EmbeddedObject"'
    35129 20:23:41 (0) ** - ROOT/CCM/POLICY, CCM_PolicyReplicationConsumer.Id="{9099D177-1AD6-46e6-BBC0-70F460786953}".
    35130 20:23:41 (0) **   'SELECT * FROM __ClassOperationEvent WHERE TargetClass ISA "CCM_Policy_Config"'
    35131 20:23:41 (0) ** - ROOT/CCM/POLICY, CCM_PolicyReplicationConsumer.Id="{9099D177-1AD6-46e6-BBC0-70F460786953}".
    35132 20:23:41 (0) **   'SELECT * FROM __ClassOperationEvent WHERE TargetClass ISA "CCM_Policy"'
    35133 20:23:41 (0) **
    35134 20:23:41 (0) ** WMI TIMER instruction(s): ........................................................................................... NONE.
    35135 20:23:41 (0) ** INFO: WMI namespace(s) requiring PACKET PRIVACY: .................................................................... 3 NAMESPACE(S)!
    35136 20:23:41 (0) ** - ROOT/CIMV2/SECURITY/MICROSOFTTPM.
    35137 20:23:41 (0) ** - ROOT/CIMV2/TERMINALSERVICES.
    35138 20:23:41 (0) ** - ROOT/SERVICEMODEL.
    35139 20:23:41 (0) ** => When remotely connecting, the namespace(s) listed require(s) the WMI client to
    35140 20:23:41 (0) **    use an encrypted connection by specifying the PACKET PRIVACY authentication level.
    35141 20:23:41 (0) **    (RPC_C_AUTHN_LEVEL_PKT_PRIVACY or PktPrivacy flags)
    35142 20:23:41 (0) **    i.e. 'WMIC.EXE /NODE:"AWP01" /AUTHLEVEL:Pktprivacy /NAMESPACE:\\ROOT\SERVICEMODEL Class __SystemSecurity'
    35143 20:23:41 (0) **
    35144 20:23:41 (0) ** WMI MONIKER CONNECTIONS: ............................................................................................ OK.
    35145 20:23:41 (1) !! ERROR: WMI CONNECTION errors occured for the following namespaces: .................................................. 2 ERROR(S)!
    35146 20:23:41 (0) ** - Root/Microsoft/HomeNet, 0x8004100E - (WBEM_E_INVALID_NAMESPACE) Namespace specified cannot be found.
    35147 20:23:41 (0) ** - Root/aspnet, 0x8004100E - (WBEM_E_INVALID_NAMESPACE) Namespace specified cannot be found.
    35148 20:23:41 (0) **
    35149 20:23:41 (1) !! ERROR: WMI GET operation errors reported: ........................................................................... 1106 ERROR(S)!
    35150 20:23:41 (0) ** - Root/subscription, LogFileEventConsumer, 0x80041002 - (WBEM_E_NOT_FOUND) Object cannot be found.
    35151 20:23:41 (0) **   MOF Registration: ''
    35152 20:23:41 (0) ** - Root/subscription, ActiveScriptEventConsumer, 0x80041002 - (WBEM_E_NOT_FOUND) Object cannot be found.
    35153 20:23:41 (0) **   MOF Registration: ''
    35154 20:23:41 (0) ** - Root/subscription, NTEventLogEventConsumer, 0x80041002 - (WBEM_E_NOT_FOUND) Object cannot be found.


    Sincerely, Asifkhan -- Please mark my post helpful if it was really helpful to you.


    Monday, July 15, 2013 1:38 AM

All replies