none
Could not load user profile during MYSITE creation ERROR

    Question

  • hi,

     i am trying to configure  MYSITE in sp 2013. so i created a  site collection from centrala dmin by selecting enterrpise--> mysite host template

     but it throws me error, below from 15 hive log file 

    The search request was unable to connect to the Search Service.  
       at Microsoft.Office.Server.Search.Administration.SearchServiceApplicationProxy.GetProxy(SPServiceContext ServiceContext) 
        at Microsoft.Office.Server.Search.Query.TraceManager.LogTimingsToETW()
    769b549c-8ef1-9060-80f4-e8835dc1c876
    11/08/2013 05:48:18.90 w3wp.exe (0x071C)                       0x1328 SharePoint Foundation         Monitoring                     b4ly Medium   Leaving Monitored Scope (Request (GET:http://inddvm02:2014/sites/MYSITE2/default.aspx)). Execution Time=52.0372002586921 769b549c-8ef1-9060-80f4-e8835dc1c876
    11/08/2013 05:48:19.82 DistributedCacheService.exe (0x0D3C)     0x0A30 SharePoint Foundation         DistributedCache               ahlcq Medium   Calling... SPDistributedCacheClusterCustomProvider:: BeginTransaction

     would like to know what are the  prereq. steps i need  to perform before configuring mysite .

     am in a server farm envmnt with 1  SERVER HAVING WFE-SP2013, AND ANOTEHR BOX HAVING SQL 2012 ENT VERSION

    Friday, November 08, 2013 11:59 AM

Answers

All replies

  • check this one for pre-requisite. http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee624362.aspx#prereq

    step by step:http://community.bamboosolutions.com/blogs/sharepoint-2013/archive/2013/02/11/how-to-configure-my-site-in-sharepoint-2013.aspx

    also make sure Distributed cache working fine.

    also check this one for user profile:

    http://www.c-sharpcorner.com/UploadFile/anavijai/error-could-not-load-user-profile-in-sharepoint-2013/


    Please remember to mark your question as answered &Vote helpful,if this solves/helps your problem. ****************************************************************************************** Thanks -WS MCITP(SharePoint 2010, 2013) Blog: http://wscheema.com/blog

    • Marked as answer by SaMolPP Monday, November 11, 2013 2:00 PM
    Saturday, November 09, 2013 4:23 AM
  • I have enabled[ started ] the  user profile service and user profile synchronization service.

    appln on the "manage services on the server.  

    I have created the search service appln also. 

    userprofileserv-and-userprofilesynchronizationserv-started

    but  even aftr that when i createda  mysitehost and when i navigated to the page :

     am getting the below error :

    Object reference not set to an instance of an object.

    Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

    Exception Details: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

    Source Error:
    An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.

    Stack Trace:
    [NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.]
       Microsoft.SharePoint.Portal.WebControls.PropertyImage.RenderControl(HtmlTextWriter writer) +798
       System.Web.UI.Control.RenderChildrenInternal(HtmlTextWriter writer, ICollection children) +248
       Microsoft.SharePoint.WebControls.AjaxDelta.RenderChildren(HtmlTextWriter output) +108
       System.Web.UI.WebControls.WebControl.RenderContents(HtmlTextWriter writer) +14
       System.Web.UI.WebControls.WebControl.Render(HtmlTextWriter writer) +51
       Microsoft.SharePoint.WebControls.AjaxDelta.Render(HtmlTextWriter writer) +421
       System.Web.UI.Control.RenderControlInternal(HtmlTextWriter writer, ControlAdapter adapter) +149
       System.Web.UI.Control.RenderChildrenInternal(HtmlTextWriter writer, ICollection children) +248
       System.Web.UI.HtmlControls.HtmlForm.RenderChildren(HtmlTextWriter writer) +279
    


    • Edited by SaMolPP Monday, November 11, 2013 3:48 AM
    Monday, November 11, 2013 3:45 AM
  • whats in the ULS logs?

    what about the distributed cache?

    try these steps:

    1. Stopped the User profile sync service
    2. Stopped user profile service application
    3. Recycled SecurityTokenServiceAppPool with re-typing credentials
    4. Started User Profile service
    5. Started Sync service


    Please remember to mark your question as answered &Vote helpful,if this solves/helps your problem. ****************************************************************************************** Thanks -WS MCITP(SharePoint 2010, 2013) Blog: http://wscheema.com/blog

    • Marked as answer by SaMolPP Monday, November 11, 2013 2:00 PM
    Monday, November 11, 2013 3:53 AM
  • hi,

    thanks for the reply.

    sorry, i have checked the distributed cache also.

    its started already.

    distributed cache



    • Edited by SaMolPP Monday, November 11, 2013 11:23 AM
    Monday, November 11, 2013 11:12 AM