none
How do I create a user using Windows system image manager?

    General discussion

  • My goal is to have a reference image that I can install on machines for several different companies. The image needs to have an identical user for all the computers that I will install to. Here is the unattend file. As it is, it creates an administrator account, with the password I chose. But it does not give the profile the name I want to give it.

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
        <settings pass="windowsPE">
            <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <SetupUILanguage>
                    <UILanguage>en-US</UILanguage>
                </SetupUILanguage>
                <InputLocale>en-US</InputLocale>
                <SystemLocale>en-US</SystemLocale>
                <UILanguage>en-US</UILanguage>
                <UserLocale>en-US</UserLocale>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <DiskConfiguration>
                    <Disk wcm:action="add">
                        <CreatePartitions>
                            <CreatePartition wcm:action="add">
                                <Order>1</Order>
                                <Type>Primary</Type>
                                <Extend>true</Extend>
                            </CreatePartition>
                        </CreatePartitions>
                        <DiskID>0</DiskID>
                        <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
                    </Disk>
                    <WillShowUI>OnError</WillShowUI>
                </DiskConfiguration>
                <ImageInstall>
                    <OSImage>
                        <InstallTo>
                            <DiskID>0</DiskID>
                            <PartitionID>1</PartitionID>
                        </InstallTo>
                        <InstallToAvailablePartition>false</InstallToAvailablePartition>
                        <WillShowUI>OnError</WillShowUI>
                    </OSImage>
                </ImageInstall>
                <UserData>
                    <AcceptEula>true</AcceptEula>
                </UserData>
            </component>
        </settings>
        <settings pass="oobeSystem">
            <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <OOBE>
                    <HideEULAPage>true</HideEULAPage>
                    <NetworkLocation>Work</NetworkLocation>
                    <ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
                </OOBE>
                <UserAccounts>
                    <LocalAccounts>
                        <LocalAccount wcm:action="add">
                            <Password>
                                <Value>**************************************=</Value>
                                <PlainText>false</PlainText>
                            </Password>
                            <Description>Admin</Description>
                            <DisplayName>NameIWant</DisplayName>
                            <Group>administrators</Group>
                            <Name>NameIWant</Name>
                        </LocalAccount>
                    </LocalAccounts>
                </UserAccounts>
                <TimeZone>Eastern Standard Time</TimeZone>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-Deployment" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <Reseal>
                    <Mode>Audit</Mode>
                </Reseal>
            </component>
        </settings>
        <cpi:offlineImage cpi:source="wim://computer/users/administrator/downloads/new%20folder/install.wim#Windows 7 PROFESSIONAL" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
    </unattend>


    Friday, January 24, 2014 9:23 PM

All replies