none
WDS, child domains and domain joins

    Question

  • Hi

    I have a top level domain which has two child domains. I am having issues with image deployment and getting the machines to join the correct child domain.

    • The WDS server is in the root domain
    • Under the AD DS settings on the server properties I have set  the "Computer Account Location" to "Same Domain as the user performing the installation"
    • I have created a ImageUnattend.xml file that specifies an <UnsecureJoin>true</UnsecureJoin>
    • I boot the client, it does everything thing its suppose to but frustratingly it joins the root domain, not the child domain.

    Can I use WDS this way to join PCs to child domains?

    Cheers

    


    Dave

    Monday, April 29, 2013 2:59 PM

All replies

  • Hi Dave,

    Did you find a way to place the client into the child domain?

    I read elsewhere that it'll use the account specifcied either in the wds unttend or if you dont enter one th accoutn you use to connect to wds to select the image.

    It doens't matter what domain the account I use is in it alsways tries to join the root domain (that the WDS server is in).

    WDS unattend:

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
           <settings pass="windowsPE">
            <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="###" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <SetupUILanguage>
                    <UILanguage>en-US</UILanguage>
                </SetupUILanguage>
                <InputLocale>en-US</InputLocale>
                <SystemLocale>en-SG</SystemLocale>
                <UILanguage>en-US</UILanguage>
                <UserLocale>en-US</UserLocale>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="###" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                 <DiskConfiguration>
                    <Disk wcm:action="add">
                        <CreatePartitions>
                            <CreatePartition wcm:action="add">
                                <Type>Primary</Type>
                                <Extend>true</Extend>
                                <Order>1</Order>
                            </CreatePartition>
                        </CreatePartitions>
                        <ModifyPartitions>
                            <ModifyPartition wcm:action="modify">
                                <Active>true</Active>
                                <Extend>false</Extend>
                                <Format>NTFS</Format>
                                <Label>OS</Label>
                                <Letter>C</Letter>
                                <Order>1</Order>
                                <PartitionID>1</PartitionID>
                            </ModifyPartition>
                        </ModifyPartitions>
                        <DiskID>0</DiskID>
                        <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
                    </Disk>
                    <WillShowUI>OnError</WillShowUI>
                </DiskConfiguration>
         <ImageInstall>
                    <OSImage>
                        <InstallTo>
                            <DiskID>0</DiskID>
                            <PartitionID>1</PartitionID>
                        </InstallTo>
                    </OSImage>
                </ImageInstall>
         <WindowsDeploymentServices>
                    <ImageSelection>
                        <InstallTo>
                            <DiskID>0</DiskID>
                            <PartitionID>1</PartitionID>
                        </InstallTo>
                    </ImageSelection>
                    <Login>
                        <Credentials>
                            <Domain>###domain###</Domain>
                            <Password>###domain username password###</Password>
                            <Username>###username###</Username>
                        </Credentials>
                    </Login>
                </WindowsDeploymentServices>
            </component>
        </settings>
        <cpi:offlineImage cpi:source="wim://###server###/reminst/images/w7x86-mss-03082013.wim#Windows 7 Enterprise x86 - Deploy for MSS" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
    </unattend>

    Sunday, August 04, 2013 9:43 AM
  • Client unattend

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
        <settings pass="oobeSystem">
            <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="###" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <OOBE>
                    <HideEULAPage>true</HideEULAPage>
                    <HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>
                    <NetworkLocation>Work</NetworkLocation>
                    <ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
                </OOBE>
                <RegisteredOwner>###</RegisteredOwner>
                <TimeZone>Singapore Standard Time</TimeZone>
                <BluetoothTaskbarIconEnabled>false</BluetoothTaskbarIconEnabled>
                <DoNotCleanTaskBar>false</DoNotCleanTaskBar>
                <RegisteredOrganization>###</RegisteredOrganization>
                <ShowWindowsLive>false</ShowWindowsLive>
                <UserAccounts>
                    <LocalAccounts>
                        <LocalAccount wcm:action="add">
                            <Password>
                                <Value>###value removedValue>
                                <PlainText>false</PlainText>
                            </Password>
                            <DisplayName>###</DisplayName>
                            <Group>Administrators</Group>
                            <Name>###k</Name>
                            <Description>###</Description>
                        </LocalAccount>
                    </LocalAccounts>
                    <DomainAccounts>
                        <DomainAccountList wcm:action="add">
                            <DomainAccount wcm:action="add">
                                <Group>Administrators</Group>
                                <Name>Domain Admins</Name>
                            </DomainAccount>
                            <Domain>child2.child1.parentdomain.com</Domain>
                        </DomainAccountList>
                    </DomainAccounts>
                    <AdministratorPassword>
                        <Value>###value removed</Value>
                        <PlainText>false</PlainText>
                    </AdministratorPassword>
                </UserAccounts>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="###" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <InputLocale>en-US</InputLocale>
                <SystemLocale>en-SG</SystemLocale>
                <UILanguage>en-SG</UILanguage>
                <UserLocale>en-SG</UserLocale>
            </component>
        </settings>
        <settings pass="specialize">
            <component name="Microsoft-Windows-UnattendedJoin" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="###" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <Identification>
                    <UnsecureJoin>true</UnsecureJoin>
                    <JoinDomain>child2.child1.root.com</JoinDomain>
                    <MachineObjectOU>#nice path to our in child2 domain</MachineObjectOU>
                </Identification>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="x86" publicKeyToken="###" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <TimeZone>Singapore Standard Time</TimeZone>
                <ShowWindowsLive>false</ShowWindowsLive>
                <RegisteredOrganization>###</RegisteredOrganization>
                <RegisteredOwner>###</RegisteredOwner>
                <ComputerName>*</ComputerName>
                <BluetoothTaskbarIconEnabled>false</BluetoothTaskbarIconEnabled>
            </component>
        </settings>
        <cpi:offlineImage cpi:source="wim://###/reminst/images/w7x86-mss-03082013.wim#Windows 7 Enterprise x86 - Deploy for MSS" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
    </unattend>

    Sunday, August 04, 2013 9:47 AM