none
MDT 2012 Suspend Task Sequence Problem

    Question

  • Hi ,

    I have been using LTISuspens.wsf without problem in my MDT 2010 and MDT 2010 U1 for a long time. Recently I have create my test MDT 2012 and I have problem with this task.

    I have created the new Run Command line cscript.exe "%SCRIPTROOT%\LTISuspend.wsf" in State Restore section. The build and capture TS is stopping correctly and I have the LTISuspend icon on the desktop. After resuming the TS, it going correctly through, running sysprep, pop in again Set Network Location window, I can see it is running “Apply Windows PE (BCD)” step and then stops. There is message “suspended” and “The task sequence has been suspended true Use the…..”

    Any ideas what I am doing wrong?

    My customsettings.ini is from MDT 2010 and there they are fine.

    I am capturing Windows 7.

    Thanks

    Vinnie

    Wednesday, February 22, 2012 2:05 PM

All replies

  • Yes, I have seen that too... Clearly a bug, I hope it will be fixed for RC1.

    I have filed the bug on Connect to make sure it's not missed.

    / Johan


    Regards / Johan Arwidmark Twitter: @jarwidmark Blog: http://www.deploymentresearch.com FB: www.facebook.com/deploymentresearch

    Thursday, February 23, 2012 11:02 PM
  • And I will meet with the MDT developers next week in Redmond, so I can ask them about the status  :)

    / Johan


    Regards / Johan Arwidmark Twitter: @jarwidmark Blog: http://www.deploymentresearch.com FB: www.facebook.com/deploymentresearch

    Thursday, February 23, 2012 11:14 PM
  • I upgraded from 2010 to 2012 and now I get this error message.

    the task sequence has been suspended.

    LIteTouch is trying to perform NIC configuration.

    This cannot be performed in Windows PE.

    If booting from a USB Flash Disk, please remove all drives before restarting.

    Otherwise, ensure the hard disk is selected first in the boot order of the BIOS.

    Reboot WinPE (close all windows) to resure.

    Any help please regarding this error. 

    Tuesday, June 05, 2012 2:39 PM
  • Have you confirmed that you're not in Windows PE as the message suggests?

    Press F8 and if you see an X: drive then you're in the wrong environment. As suggested, make sure that USB isnt the first boot device in the BIOS or that you havent run an Apply PE action in the TS then a reboot then more actions (other than a capture).

    Tuesday, June 05, 2012 2:54 PM
  • I see an X: drive after pressing F8. There is no USB attached. I try it on another PC and this time i see the deployment wizard but I don't see the option anymore to select what OS I want to install. All I can do is select Next and right after that the PC restarts into Windows.

    Would it be better if I reinstal MDT2012 instead doing just the upgrade?

    I did not have this problem in 2010.

    thank you for trying to help out. 

    Tuesday, June 05, 2012 4:27 PM
  • Thats the reason for the failure then. Reinstalling MDT won't help.

    Without knowing the specifics of your tasksequence its hard to pin down where its failing but its going to be one of 2 things

    1 - you booted into Windows PE and started the TS and it's gone straight to the Windows config actions without cleaning the hard drive > applying your new OS > rebooting

    2 - you have done all of the above and then done an additional step to apply windows PE, which you have then booted into at which stage you're trying to do windows config.

    It sounds to me like there are some phase variables messed up somewhere. Take a look through LiteTough.log and SMSTS.log to work out what actions are being run/not being run and why.

    Tuesday, June 05, 2012 4:49 PM
  • OK. I still can not fix this problem. I am still getting a blank deployment wizard page. No OS to choose from. 

    Here is a screen shot of my TS

    

    Wednesday, June 06, 2012 6:56 PM
  • Hi,

    A few suggestions below for each of your issues.

    Issue 1 is that you don't see any task sequences in the wizard

     - Have you updated your deployment point after upgrading to 2012? if not then do this now

     - Have you updated your boot media with the newly generated Litetouch_x86.wim (meaning your boot CD, boot USB or WDS)

    The thinking behind this is that if you are using MDT 2010 boot media to try and speak to an MDT 2012 DS then you will have the same problem.

    Issue 2 is that you've had the TS running in the past but it's broken for one reason or another.

     - Have you recreated your Task sequence using the MDT 2012 client template? There are (minor but critical) differences in the logic between the versions of MDT and the new task sequence template has been updated as such. Using an MDT 2010 template with MDT 2012 scripts can cause this.

    These are 3 things that cause similar issues to you following an upgrade.

    Wednesday, June 06, 2012 7:19 PM
  • Finally, i got it working. 

    I complete updated the deployment share and re added the boot images. For both the x86 and x64. 

    thank you for all your help. 

    Wednesday, June 06, 2012 9:23 PM
  • I used to get the same issue post upgrade to MDT 2012 however I required a different fix I would no longer see a task sequence get the suspended message. It was because I was trying to deploy over the top of an old deployment.

    the fix is to check c drive for a miniNT folder and delete it

    Happy installing

    Monday, July 29, 2013 10:56 AM
  • I upgraded from 2010 to 2012 and now I get this error message.

    the task sequence has been suspended.

    LIteTouch is trying to perform NIC configuration.

    This cannot be performed in Windows PE.

    If booting from a USB Flash Disk, please remove all drives before restarting.

    Otherwise, ensure the hard disk is selected first in the boot order of the BIOS.

    Reboot WinPE (close all windows) to resure.

    Any help please regarding this error. 

    Simply delete all partitions in your hard disk and leave it unallocated.

    This will Fix the problem


    Zvi Alikyan

    Tuesday, December 03, 2013 4:31 PM