none
IE8 Crashes on new MDT 2010 Win7 x64 deployment

    Question

  • Deploying Windows 7 SP1 Enterprise x64 using MDT 2010 update 1. Drivers from the latest Dell CAB file. Everything seems to go fine until you login to the PC and run IE8. The browser crashes with the following error:

    Problem signature:
      Problem Event Name: BEX
      Application Name: iexplore.exe
      Application Version: 8.0.7601.17514
      Application Timestamp: 4ce79912
      Fault Module Name: StackHash_0a9e
      Fault Module Version: 0.0.0.0
      Fault Module Timestamp: 00000000
      Exception Offset: 00000000
      Exception Code: c0000005
      Exception Data: 00000008
      OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.4
      Locale ID: 1033
      Additional Information 1: 0a9e
      Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
      Additional Information 3: 0a9e
      Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

    I have run SFC /SCANNOW, disabled add-ons, disabled protected mode, reset the browser, nothing helps. The error is repeatable. If I browse a local intranet site, the browser does not crash, it is only when I go out to the internet.

    Any tips how to proceed?


    • Edited by RobD_ Monday, October 10, 2011 7:26 PM
    Monday, October 10, 2011 7:26 PM

Answers

  • It appears to be the latest ATI video driver for the OptiPlex 990 casuing IE8 to crash in Windows 7 x64. The driver version is 8.863.3.0, and I've reverted back to version 8.783.2.2000, and that has fixed the problem. The driver is not on the OptiPlex 990 drivers page, it is part of the CAB file with all the drivers in it dell provides for MDT 2010 and ConfigMgr.
    • Marked as answer by RobD_ Tuesday, October 11, 2011 6:33 PM
    Tuesday, October 11, 2011 6:33 PM

All replies

  • Rob,

    Are you using a hybrid wim or is this a vanilla install of Win 7?

     

    Monday, October 10, 2011 8:22 PM
  • Vanilla install, not installing any apps or packages. Only Dell OptiPlex series drivers.
    Monday, October 10, 2011 8:38 PM
  • Sorry, let me rephrase that.  Is this a custom wim?
    Monday, October 10, 2011 9:10 PM
  • This is not an MDT issue.

    Is this happening to all machines? How did you build the image?


    Regards, Vik Singh
    Monday, October 10, 2011 9:18 PM
  • This happens to two different physical machines which happen to be Dell OptiPlex series PCs.  It is not a custom WIM, it is the intial deployment before the image capture. I'm building the image by booting into PXE and WinPE Litetouch x64, it starts the deployment wizard to install, using a standard task sequence. Not really doing anything special here. I'm wondering if it is a driver issue, if I follow the same procedure into a VMware Workstation virtual machine, IE 8 works fine. We have several Win 7 x64 PCs we built using the Enterprise DVD and none of them have issues, which leads me to believe it is not a group policy or Web gateway issue.
    Monday, October 10, 2011 10:33 PM
  • It appears to be the latest ATI video driver for the OptiPlex 990 casuing IE8 to crash in Windows 7 x64. The driver version is 8.863.3.0, and I've reverted back to version 8.783.2.2000, and that has fixed the problem. The driver is not on the OptiPlex 990 drivers page, it is part of the CAB file with all the drivers in it dell provides for MDT 2010 and ConfigMgr.
    • Marked as answer by RobD_ Tuesday, October 11, 2011 6:33 PM
    Tuesday, October 11, 2011 6:33 PM
  • This works or the other option is to go to AMD's and download the latest driver from them. Dell really needs to send out an updated package.
    Tuesday, October 25, 2011 5:49 PM
  • Thanks RobD_  Your solution saved me a lot of headaches.
    Tuesday, October 25, 2011 7:57 PM
  • Let me start out by saying DELL FAIL.  This has caused me WEEKS of headaches.  Unfortunately i updated some software at the same time i updated the 990 drivers to A01.  So i had NO IDEA where the issue was coming from.  I found IE32 was not crashing, Flash and Java were crashing IE32 (IE64 seemed to be unaffected).  In addition it was also crashing Adobe Reader X when going into settings.  I have spent weeks troubleshooting this on and off, all the while my 990 deployments were stacking up on me (9 deep right now).  

    FYI... i updated the ATI to the latest driver (8.892.0.0000) as opposed to the earlier one found in CAB A00 and it works just fine, so I would suggest that route.

    Another FYI... the A01 ATI driver was reporting video card as a 6000 series.  When i loaded the lastest ATI driver it reported it as a 5000 series.  Seriously WTF DELL?

    Let me sign off by saying DELL FAIL.

    -mark

    Thursday, October 27, 2011 10:08 PM
  • It appears to be the latest ATI video driver for the OptiPlex 990 casuing IE8 to crash in Windows 7 x64. The driver version is 8.863.3.0, and I've reverted back to version 8.783.2.2000, and that has fixed the problem. The driver is not on the OptiPlex 990 drivers page, it is part of the CAB file with all the drivers in it dell provides for MDT 2010 and ConfigMgr.
    Thank you for your contribution on this RobD_!!!  Without your effort I would still be in the weeds!!!  -mark
    Thursday, October 27, 2011 10:16 PM
  • Hi Guys,

    I can confirm that rolling back to the 8.783.2 resolved the IE8 crashing issue also (Dell Optiplex 990 i7 8GB with ATI 6450 HD Radeon)

    The driver also cause Adobe Reader 10.1 to crash when navigating to EDIT/PREFERENCES and caused powerpoint.exe to crash after 5 seconds of being open (Office 2010 1 Pro Plux SP1 x32 updates applied). It also caused general laggyness or delays navigating the system. Errors occured for Full local/domain admins and standard users.

     Using the latest ATI supplied driver resolves the crashing issues too: HD RADEON 6XXX Series Display Driver 79.1 MB v11.10 10/31/2011 (8.902.0.0)

    OS: Windows 7 x64 SP1

    Image Capture using MDT 2010 Update 1
    Image Deployed using SCCM 2007 SP3 (MDT boot image and MDT Task sequence),

    cheers,

    nic





    • Edited by Nic-T Friday, November 11, 2011 4:33 AM
    Friday, November 11, 2011 3:13 AM
  • Thanks Man! Life Saver. ;0

    Had to remove the driver from the mdt stupid one. Also with 4k drives get rid of all intel storage drivers less then verison 10. or else says OS cant install on this Hardware.

    Thursday, March 15, 2012 8:45 PM