none
[Exchange 2010 MP] Database dismounted or service degraded.

    Pregunta

  • For 36 databases I get an alert "Database dismounted or service degraded."

    Sample output:

     

    Name: Mailbox Database Service - DAG01DB028 - mydomain.com
    RollupPolicy: BestOf
    RollupPercentage: 0
    MaintenanceModeRollup: Success
    MonitoringUnavailableRollup: Success
    UninitializedStateRollup: Success
    Members (3):
    { Name=Database Copy Mounted (DAG01DB028) - SPPEXCMBX005 (Mailbox) - Central; IsAvailable=True; InMaintenanceMode=False; HealthState=Error; DerivedHealthState=Error }
    { Name=Database Copy Mounted (DAG01DB028) - SPPEXCMBX008 (Mailbox) - Central; IsAvailable=True; InMaintenanceMode=False; HealthState=Error; DerivedHealthState=Error }
    { Name=Database Copy Mounted (DAG01DB028) - SPPEXCMBX001 (Mailbox) - Central; IsAvailable=True; InMaintenanceMode=False; HealthState=Error; DerivedHealthState=Error }
    
    
    Diagnostic command: ".\TestGenericRollupHealth.ps1 -MonitoringClassName:Microsoft.Exchange.2010.Mailbox.DatabaseService -RelationshipClassName:ExchangeReverseRollup_Microsoft.Exchange.2010.Mailbox.DatabaseService.Contains.Microsoft.Exchange.2010.Mailbox.DatabaseCopyMounted -RollupPolicy:BestOf -MaintenanceModeRollup:Success -MonitoringUnavailableRollup:Success -UninitializedStateRollup:Success"
    EventSourceName: MSExchange Monitoring DatabaseServiceContainsDatabaseCopyMounted
    EventInstanceName: DAG01DB028
    
    
    Impacted Entities (5):
    Database Copy Mounted (DAG01DB028) - SPPEXCMBX005 (Mailbox) - Central, Mailbox on Database Copy (DAG01DB028) - SPPEXCMBX005 (Mailbox) - Central, Database Copy Mounted (DAG01DB028) - SPPEXCMBX001 (Mailbox) - Central, Mailbox on Database Copy (DAG01DB028) - SPPEXCMBX001 (Mailbox) - Central, Mailbox All Database Services - Central


     

    I don't understand the problem, because at Exchange level everything is perfectly OK according to the Exchange admins. Like for most SCOM errors, Microsoft offers a helpful page saying that currently they have no information on this issue... I don't think SCOM ever offered me a link that really did provide information. (/rant)

    The MP used is the latest (14.02.0071.0) and this error is not written in the Known issues found here.

     

     

     


    My grandmother always used to say: "::1: sweet ::1:"

    lunes, 06 de febrero de 2012 14:18

Respuestas

Todas las respuestas