none
Edge Transport with TMG and linked mailboxes to external domain

    Dotaz

  • We want to deploy Exchange 2010 using a Edge Transport server, and TMG to deploy OA, OWA and Autodiscovery.

    Will there be any difficulties with linked mailboxes. I would guess this should work as long the internal domain has access to the external domain, and the AD LDS is updated on the Edge server?

    Is there a better way to do this?

    Can anyone confirm or correct me?


    -ae


    25. března 2012 12:07

Odpovědi

  • Hi,

    We may need to consider the port which we should open like LDAP (389 TCP/UDP) and Global Catalog (3265 TCP),etc.

    Exchange Network Port Reference:
    http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb331973.aspx

    Base on my research, the following possible issue would occur, you may need to run the script in the article below.

    You cannot log on to a local intranet site that you publish by using ISA Server 2006 when there are multiple user accounts that have the same account name in different domains

    http://support.microsoft.com/kb/952675


    Xiu Zhang

    TechNet Community Support

    27. března 2012 7:40
  • Hi and thanks for the reply,

    I will try the script if my theory does not work.

    1. Install a Windows 2008 R2 server. Not adding to the domain
    2. I'm installing the Exchange Edge Transport Server together with the AD LDS role. (as documented in Technet library)
    3. Installing the TMG role, and adds the internal Domain AD DS as a Authentication Server in TMG. Also adding any other relevant Domains Authentication Servers
    4. Publish Exchange Services trough the TMG server using built-in wizards.

    This way I believe it should work as long the TMG is resolving the correct domain passed by the users login service.

    Setting up a lab to try. Please correct me if I'm way off.


    -ae

    27. března 2012 9:45

Všechny reakce

  • Hi,

    We may need to consider the port which we should open like LDAP (389 TCP/UDP) and Global Catalog (3265 TCP),etc.

    Exchange Network Port Reference:
    http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb331973.aspx

    Base on my research, the following possible issue would occur, you may need to run the script in the article below.

    You cannot log on to a local intranet site that you publish by using ISA Server 2006 when there are multiple user accounts that have the same account name in different domains

    http://support.microsoft.com/kb/952675


    Xiu Zhang

    TechNet Community Support

    27. března 2012 7:40
  • Hi and thanks for the reply,

    I will try the script if my theory does not work.

    1. Install a Windows 2008 R2 server. Not adding to the domain
    2. I'm installing the Exchange Edge Transport Server together with the AD LDS role. (as documented in Technet library)
    3. Installing the TMG role, and adds the internal Domain AD DS as a Authentication Server in TMG. Also adding any other relevant Domains Authentication Servers
    4. Publish Exchange Services trough the TMG server using built-in wizards.

    This way I believe it should work as long the TMG is resolving the correct domain passed by the users login service.

    Setting up a lab to try. Please correct me if I'm way off.


    -ae

    27. března 2012 9:45
  • It should work. But a lab testing would be a better way to emulator the environment and unexpected issues.


    Xiu Zhang

    TechNet Community Support

    28. března 2012 5:59