none
#550 5.2.0 STOREDRV.Deliver: The Microsoft Exchange Information Store service reported an error.

    Question

  • Hi, 

    I created a mailbox few days before, everythign was working fine and suddenly when some one tried to send email on that mailbox it bounced back with following error:

    There's a problem with the recipient's mailbox. Microsoft Exchange will not try to redeliver this message for you. Please try resending this message, or provide the following diagnostic text to your system administrator.

      _____  

    Sent by Microsoft Exchange Server 2007 







    Diagnostic information for administrators:

    Generating server: Mail01.abc.com

    rkamal@abc.com
    #550 5.2.0 STOREDRV.Deliver: The Microsoft Exchange Information Store service reported an error. The following information should help identify the cause of this error: "MapiExceptionNotFound:16.18969:9A000000, 17.27161:00000000CC000000000000000600000000000000, 255.23226:00000000, 255.27962:FE000000, 255.17082:0F010480, 0.26937:94000000, 4.21921:0F010480, 255.27962:FA000000, 255.1494:00000000, 255.26426:FE000000, 4.7588:0F010480, 4.6564:0F010480, 2.17597:00000000, 2.25805:00000000, 4.8936:0F010480, 4.14312:0F010480, 4.2199:0F010480, 2.25805:00000000, 4.8936:0F010480, 2.22957:00000000, 2.19693:00000000, 2.17917:00000000, 2.27341:00000000, 4.8936:0F010480, 4.17097:0F010480, 4.8620:0F010480, 255.1750:0F010480, 0.26849:0F010480, 255.21817:0F010480, 0.26297:0F010480, 4.16585:0F010480, 0.32441:0F010480, 4.1706:0F010480, 0.24761:0F010480, 4.20665:0F010480, 0.25785:EC030000, 4.29881:0F010480". ##

    Original message headers:

    Received: from Mailbox.abc.com ([fe80::892d:93d6:b1ac:b70a]) by mail01
     ([10.72.0.95]) with mapi; Fri, 11 Jan 2013 14:04:55 +0500
    Content-Type: application/ms-tnef; name="winmail.dat"
    Content-Transfer-Encoding: binary
    From: Anwar Amjad <aamjad@abc.com>
    To: All-HEC <All-HEC@abc.com>
    Date: Fri, 11 Jan 2013 14:04:53 +0500
    Subject: FW: Suggestions & New Arrival in HEC Library
    Thread-Topic: Suggestions & New Arrival in HEC Library
    Thread-Index: Ac3vHgwR50OLs2BnQuOzo9jWg4e1gQAvJtUw
    Message-ID: <1E97CAFA47D53748B0583D5457CC284B0131BFF3EFA0@MAILBOX.abc.com>
    References: <AD2E8828B1DB394485D75AFC943090A1688D27B255@MAILBOX.abc.com>
    In-Reply-To: <AD2E8828B1DB394485D75AFC943090A1688D27B255@MAILBOX.abc.com>
    Accept-Language: en-US
    Content-Language: en-US
    X-MS-Has-Attach: yes
    X-MS-TNEF-Correlator: <1E97CAFA47D53748B0583D5457CC284B0131BFF3EFA0@MAILBOX.abc.com>
    MIME-Version: 1.0
    X-Auto-Response-Suppress: DR, OOF, AutoReply

    After this error, i treid to send email again and there is no error and email was delivered. What was the cause of this error?


    Hasan

    Saturday, January 12, 2013 8:33 PM

Answers

  • Hi

    Are you sending Mail to Mail Enabled Public Folders?

    If yes, it might caused by the Permission issues on the PF.

    Please try to change the permission to default & added replica to the Ex2K7 Server

    Cheers


    Zi Feng
    TechNet Community Support

    Monday, January 14, 2013 9:17 AM
    Moderator

All replies

  • Hi

    Are you sending Mail to Mail Enabled Public Folders?

    If yes, it might caused by the Permission issues on the PF.

    Please try to change the permission to default & added replica to the Ex2K7 Server

    Cheers


    Zi Feng
    TechNet Community Support

    Monday, January 14, 2013 9:17 AM
    Moderator
  • Hi,

    I tried to start seeding again but it is at same status. I will try again and hopefully it will get resolved.

    But, yesterday i ran in to the most complex issue i have ever seen with Exchange.

    There was a unexpected power cut at our datacentre due to which both the nodes went down.

    After that both the nodes came up. But the all 3 databases were dismounted.

    Therefore, i ran Eseutil /mh resulting dirty shutdown.

    I was able to repair 2 databases.

    But the 3rd one was not mounting with below error.

    --------------------------------------------------------
    Microsoft Exchange Error
    --------------------------------------------------------
    Failed to mount database 'Mailbox Database'.

    Mailbox Database
    Failed
    Error:
    Exchange is unable to mount the database that you specified. Specified database: XXXXX\First Storage Group\Mailbox Database; Error code: MapiExceptionJetErrorAttachedDatabaseMismatch: Unable to mount database. (hr=0x80004005, ec=-1216).

    ---------------------------------------------------------------------------

    ---------------------------------------------------------------------------

    I was able to mount database somehow. There are 7 User mailboxes (Tier 1) on this database.

    All emails sent to the users in this database are bouncing back with the below error.

    This storage groups holds the mailboxes of my Senior Managements. And their mailboxes are down for almost 20 Hrs. I am spinning my head since yesterday but not able to find any fix. Can you please guide me in this concern.

    Best Regards

    K2


    Kapil Kashyap

    Tuesday, September 09, 2014 4:29 AM