none
Mailbox moved 2003 to 2010sp1 but move request screen shows errors

    Question

  • I have moved most of our mailboxes from 2003 to 2010 sp1 dag.  Around 99% of the mailboxes have moved and work fine however 1% of them when I try to view the move request in the EMC the users show up for a quick second then an error pops up and the move request disappears from the window.  When I look at the users in question in the "mailbox" section of the EMC they have a green arrow next to them and the local move request is not showing.  But like I said they only appear in the "move request" section for a split second then I get an error window:

    "The move request for user 'username' is invalid: Source database for the move doesn't match. Active Directory value: '(null)'.  Move request value: '2003servername\storage group\mailbox database'  It was running the command 'cd61aa86-83e3-4b44-92fe-60efeb5fe38b..................' | get-moverequeststatistics'

    In the event log under exchange I get the following:

    - System

      - Provider

       [ Name]  MSExchange CmdletLogs
     
      - EventID 6

       [ Qualifiers]  49152
     
       Level 2
     
       Task 1
     
       Keywords 0x80000000000000
     
      - TimeCreated

       [ SystemTime]  2010-11-17T03:43:55.000000000Z
     
       EventRecordID 2012
     
       Channel MSExchange Management
     
       Computer server.domain.com
     
       Security
     

    - EventData

       Get-MoveRequestStatistics
       {Identity=cd61aa86-83e3-4b44-92fe-0000000000000}
       domain.com/Users/administrator
       S-1-5-21-1757981266-1715567821-000000000-500
       S-1-5-21-1757981266-1715567821-000000000-500
       ServerRemoteHost-EMC
       6148
       
       4
       00:00:00.0623896
       View Entire Forest: 'True', Configuration Domain Controller: 'server.domain.com', Preferred Global Catalog: 'server.domain.com', Preferred Domain Controllers: '{ server.domain.com, server.domain.com, server.domain.com }'
       Microsoft.Exchange.Management.Tasks.RecipientTaskException: The move request for user 'user name' is invalid: Source database for the move doesn't match. Active Directory value: '(null)'. Move request value: 'exchsrvr\Storage Group\Mailbox Store'..
       5

    I really need to remove the move request so that I can move these users to another database in the system. 

    Wednesday, November 17, 2010 4:08 AM

Answers

  • this error occured on both servers in the CAS array.  I tried from the mailbox server using EMC and I was able to remove these accounts.  I have no idea why this happened but it is now resolved.
    • Marked as answer by Frank.Wang Wednesday, November 24, 2010 1:59 AM
    Monday, November 22, 2010 3:05 AM

All replies

  • Hi Carpadum,

    You can follow this document to remove move request:

    Clear or Remove Move Requests
    If there is little mailbox you cannot move, I would suggest you export the mails to pst file, then create a new mailbox in the Exchange 2010 and import the mails to it.

    Frank Wang
    Friday, November 19, 2010 9:12 AM
  • Hi Carpadum,

    Any updates on your issue?


    Frank Wang
    Monday, November 22, 2010 1:54 AM
  • this error occured on both servers in the CAS array.  I tried from the mailbox server using EMC and I was able to remove these accounts.  I have no idea why this happened but it is now resolved.
    • Marked as answer by Frank.Wang Wednesday, November 24, 2010 1:59 AM
    Monday, November 22, 2010 3:05 AM