none
Bounce

    Question

  • I was wondering if someone is familiar with this bounce message, We are having alot of problems getting info from the senders organization to track these bounce messages, and they are only from certain senders, most mail flows through with no problems, i have checked what i am familiar with on our exchange server but i don't see anything different on this server compared to the other exhange servers we have installed, i have also checked telnet connections, with what seems to be no problems on our end, any help will be appreciated.

     

    Windows server 2003 R2 standard

    Exchange 2003 sp1

     

    Delivery Failure Report

                                                                              

     Your        testing                                                      

     document:                                                                

                                                                              

     was not     jxxxxxxx@xxxxxxx                                     

     delivered                                                                

     to:                                                                      

                                                                               

     because:    Error transferring to smtp.xxxxxxxx.ORG; Network operation

                 did not complete in a reasonable amount of time; please retry

                                                                              

                                                                               

     What should you do?

     

       You can resend the undeliverable document to the recipients listed above

       by choosing the Resend button or the Resend command on the Actions menu.

     

       Once you have resent the document you may delete this Delivery Failure

       Report.

     

       If resending the document is not successful you will receive a new

       failure report.

     

       Unless you receive other Delivery Failure Reports, the document was

       successfully delivered to all other recipients.

     

     

    Thursday, December 04, 2008 11:15 PM

All replies

  • Update,

    we have narrowed the problem down to not receiving mail from .gov organizations, is there something within exchange that would block certain extensions ?????? also here is another bounce reply with more detail:

     

     

    Delivery has failed to these recipients or distribution lists:

     

    jxxxxxl@lxxxxxxo.org<mailto:xxxxl@lxxxxxxxxxx.org>

    A communication failure occurred during the delivery of this message. Microsoft Exchange will not try to redeliver this message for you. Please try resending this message later, or provide the following diagnostic text to your system administrator.

     

     

     

     

     

     

     

    Diagnostic information for administrators:

     

    Generating server: dxxxxxx07.xxxxx.gov

     

    jixxxxxl@xxxxxxx.org

    #< #4.4.2 X-Postfix; conversation with smtp.lxxxxx.org[xx.66.116.195] timed out while sending RCPT TO> #SMTP#

     

    Original message headers:

     

    Received: from dmzxxxxx.xxxx.gov (localhost [127.0.0.1])      by localhost

     (Postfix) with SMTP id 4xxxxxx620D     for <jxxxxl@lxxxxxxxx.org>; Mon,  1

     Dec 2008 12:09:58 -0600 (CST)

    Received: from xxxxxxxEX01.xxxx.gov.sxxxe.xx.us (unknown [xxx.168.203.19])

            by dmzxxx.xxxx.gov (Postfix) with ESMTP id xxxxxx5

            for <jxxxxxxl@xxxxxxxx.org>; Mon,  1 Dec 2008 12:09:57 -0600 (CST)

    Received: from xxxxxsmex115.xxxx.gov.xxxe.xx.us ([xxxx.206.xx3.43]) by xxxxxMEX01.xxx.gov.state.xx.us with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.3959);

             Mon, 1 Dec 2008 12:10:00 -0600

    Received: from xxxx.xxx.gov.state.xx.us (1xx.206.240.161) by  xxxx115.xxx.gov.state.xx.us (1xx.206.163.43) with Microsoft SMTP Server

     (TLS) id 8.1.311.2; Mon, 1 Dec 2008 12:10:00 -0600

    Received: from xxxa.xxx.gov.state.xx.us ([1xx.206.240.161]) by  xxx.xxx.gov.state.xx.us ([xxx.206.240.161]) with mapi; Mon, 1 Dec 2008  12:10:00 -0600

    From: "Lexx xxxxy [HSEMD]" <xxx.xxxy@xxxa.gov>

    To: Jxx x <xxxxxxl@xxxxxxx.org>

    Date: Mon, 1 Dec 2008 12:09:59 -0600

    Subject: Test

    Thread-Topic: Test

    Thread-Index: AQHJU+AF0A1+KXqN3EW6WTNLu7A90A==

    Message-ID: <0624C1B785A7384F8F94692E44EC8AE218AC24D5@dpdexa.iowa.gov.state.ia.us>

    Accept-Language: en-US

    Content-Language: en-US

    X-MS-Has-Attach:

    X-MS-TNEF-Correlator:

    acceptlanguage: en-US

    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"

    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

    MIME-Version: 1.0

    Return-Path: xxxx.xxxxxy@xxxxx.gov

    X-OriginalArrivalTime: 01 Dec 2008 18:10:00.0908 (UTC) FILETIME=[06D398C0:01C953E0]

     

    Friday, December 05, 2008 4:25 PM
  • Another update,

    we have now found that the .gov cant send to certain recipients in our organiztion but can to others, we have also been in contact with the senders admin, and they have successfully sent email through a telnet session, i am at a complete lose now, has anybody else run into to this before???? 

     

    Sunday, December 07, 2008 12:05 AM
  • Hi,

     

    From the NDR, we could see the issue is caused by “timed out while sending RCPT TO”. If we wanna determine why this “time out” happen, we may need to use network monitor  to capture network traffic on both server when sending email.

     

    Please contact remote admin to see if they can temporary disable the third party software and test the issue. In most cases, the issue can be caused by a smtp filter or ect…

    Can you send email to them before?

     

    Regards,

     

    Elvis

     

     

     

    Tuesday, December 09, 2008 11:11 AM
  •  

    Can you send email to them before?

     

    Yes my users can send to the domain in question, no problem, the part i can't figure out is why the domain in question can send to some of my users but not to a handful of others, i have read some other posts, where they were saying check the firewall device for firmware/updates/signatures, possible being the cause?????
    Tuesday, December 09, 2008 9:45 PM