none
delay in receiving external mail

    Question

  • I have some mails that are received lately

    Problem :a mail was sent on 18 january  1:44 PM but it was received on 19 January at1:58 Am

    Action:

    searching the message tracking log found that the message was received on 19 January at 1:58 Am

    searching receive connector log found that the message was received on 18 January  1:43 PM

    looking at the header of message it was received on  19 January at 1:58 Am


    Received: from mx6.secondomain.com (57.250.247.6) by hubcas.mydomain.local
     (172.16.1.128) with Microsoft SMTP Server id 14.1.323.3; Thu, 19 Jan 2012
     01:57:34 +0200
    Received: from londms02.corp.secondomain.com ([57.5.24.28])      by mx6.secondomain.com  with
     ESMTP id q0IBjZ8s004779;      Wed, 18 Jan 2012 11:45:35 GMT
    In-Reply-To: <1416112008D2924DB642E8A6BCA61E0D14D32B2A@SRVMBX01.avitdc.local>
    References: <1416112008D2924DB642E8A6BCA61E0D14D32B2A@SRVMBX01.avitdc.local>
    header of mohamed_tarek

    To: user1 <user1@mydomain.com>, mohamed
          <mohamed@mydomain.com>, <Engy@secondomain.com>
    CC: abdelrehim <abdelrehim@mydomain.com>, adel
          <adel@mydomain.com>, Ahmed<ahmed_mady@mydomain.com>, said
          <said@mydomain.com>
    Subject: =?windows-1256?B?UmU6INrezyB0ZWxlY29tbXVuaWNhdGlvbiBzZXJ2aWNlcyBmb3I=?=
     =?windows-1256?B?IHNvdWhhZyBhaXJwb3J0IA==?=
    MIME-Version: 1.0
    X-KeepSent: F1E048AB:3BA20033-42257989:003D18CF;
     type=4; name=$KeepSent
    X-Mailer: Lotus Notes Release 8.5 December 05, 2008
    Message-ID: <OFF1E048AB.3BA20033-ON42257989.003D18CF-42257989.00408747@secondomain.com>
    From: <Malak.Fahmy@secondomain.com>
    Date: Wed, 18 Jan 2012 11:44:48 +0000
    X-MIMETrack: Serialize by Router on LONDMS02/MAIL/SITA/WW(Release 8.5.2FP1 HF35|January
     11, 2011) at 18/01/2012 11:45:35 AM
    Content-Type: multipart/mixed; boundary="=_mixed 0040874242257989_="
    X-Scanned-By: MIMEDefang 2.64 on 57.250.247.6
    Return-Path: Malak.Fahmy@secondomain.com
    X-MS-Exchange-Organization-AuthSource: hubcas.mydomain.local
    X-MS-Exchange-Organization-AuthAs: Anonymous
    X-MS-Exchange-Organization-PRD: secondomain.com
    X-MS-Exchange-Organization-SenderIdResult: TempError
    Received-SPF: TempError (hubcas.mydomain.local: error in processing during
     lookup of Malak.Fahmy@secondomain.com: DNS timeout)



    how can I know the cause of the delay as the email  was received by the received connector on 18 jan at 1:43 PM but in message tracking log it was received on 19 jan at 1:58 Am

     

    exchange version: exchange 2010 sp 1

    forefront protection installed on all servers

    topology

    2 hub cas server(network load balancing table)

    2 mailboxserver (DAG enabled)


    Saturday, January 21, 2012 8:32 AM

Answers

  • I guess, this might be due to misconfigurated time zone on client OS.

    PS: what are 57.250.247.6 & 57.5.24.28 servers?

     And "Thu, 19 Jan 2012 01:57:34 AM +0200" minus value of "Wed, 18 Jan 2012 11:45:35 GMT PM" is about 12 minutes!

    Saturday, January 21, 2012 8:56 AM

All replies

  • I guess, this might be due to misconfigurated time zone on client OS.

    PS: what are 57.250.247.6 & 57.5.24.28 servers?

     And "Thu, 19 Jan 2012 01:57:34 AM +0200" minus value of "Wed, 18 Jan 2012 11:45:35 GMT PM" is about 12 minutes!

    Saturday, January 21, 2012 8:56 AM
  • Hello,

     

    I have some questions:

     

    1. Does this issue occur when send emails from internal user?

    2. Does this issue occur when send emails from all the remote domains?

    3. Does this issue occur for all the recipient?

     

    Try checking the emails via OWA and check if the issue persists.

     

    Thanks,

    Simon


    Tuesday, January 24, 2012 5:25 AM