none
553 sorry, that domain isn't in my list of allowed rcpthosts (#5.7.1)

    Question

  • Exchange 2007 sp1
    i've use pop3 send mail
    however, i send to other domain that return this message:

    553 sorry, that domain isn't in my list of allowed rcpthosts (#5.7.1)

    but i send to my company is ok that say my company is xx@abc.com so send to aa@abc.com  is ok no problem

    can anyone help me?
    Friday, June 05, 2009 8:35 AM

Answers

  • Hi,

    First I try to understand the question:
    You have configured your mail client to use POP3/SMTP. For SMTP you are using port 25/TCP, what is the Default recevie connector on your HUB Transport.
    If the things above are correct:
    The Default receive connector (by the default Exchange configuration) will not allow you to relay messages even to authenticated users. My recomendation would be to use Client receive connector instead (located on port 587/TCP)

    Regards,
    Zoltán

    http://www.clamagent.org - Free Antivirus for Exchange
    http://www.it-pro.hu
    http://emaildetektiv.hu
    • Marked as answer by Simonlch Saturday, June 06, 2009 3:42 AM
    Friday, June 05, 2009 1:09 PM
  • Thanks~
    i send 587port is now no problem!
    • Marked as answer by Simonlch Saturday, June 06, 2009 3:42 AM
    Saturday, June 06, 2009 3:42 AM

All replies

  • Hi,

    If you are sending message to remote domain from your send mail and getting NDR code 5.7.1 this means that remote SMTP server is rejecting your IP request and could be blocked at remote server.

    Error Code : 5.7.1
    ................................................................................................................................................................................................
    Permissions problem::
    For some reason the sender is not allowed to email this account.  Perhaps an anonymous user is trying to send mail to a distribution list.
    Check SMTP Virtual Server Access Tab.  Try checking this box: Allow computers which successfully authenticate to relay
    User may have a manually created email address that does not match a System Policy
    ................................................................................................................................................................................................

    Alternativley you need to check whether you are able to send message thru SMTP command from your SMTP server. Its could be issue of blacklist of your IP by remote server.

    Check whether you are getting error (IP is mismatch) when sending mails thru SMTP command.

    sending email with telnet ;

    http://www.msexchange.org/articles/Sending-Email-without-Client.html
    http://www.msexchange.org/articles/MS_Exchange_SMTP_POP3_and_Telnet.html

    Please let me know id i have understand your issuen well and get back to me for more info.
    Anil
    • Proposed as answer by Anil K Singh Friday, June 05, 2009 9:29 AM
    Friday, June 05, 2009 9:29 AM
  • Hi,

    I would like to know if you have changed in configuration in outlook profile for the POP3 user account. If at all there were any changes done recently I would suggest recreating the outlook profile to fix this problem. This is neither a problem with Exchange nor with Send mail program. I would also advise to follow Anil's suggestion if this does not help. Checking your IP address for any blacklisting would be a good start too.

    Thanks,

    M


    Milind Naphade | MCTS:M | http://www.msexchangegeek.com RSS Feed
    Friday, June 05, 2009 12:01 PM
  • Hi,

    First I try to understand the question:
    You have configured your mail client to use POP3/SMTP. For SMTP you are using port 25/TCP, what is the Default recevie connector on your HUB Transport.
    If the things above are correct:
    The Default receive connector (by the default Exchange configuration) will not allow you to relay messages even to authenticated users. My recomendation would be to use Client receive connector instead (located on port 587/TCP)

    Regards,
    Zoltán

    http://www.clamagent.org - Free Antivirus for Exchange
    http://www.it-pro.hu
    http://emaildetektiv.hu
    • Marked as answer by Simonlch Saturday, June 06, 2009 3:42 AM
    Friday, June 05, 2009 1:09 PM
  • After check Receive Connectors of 25Port is set all ip available
    and the permissions problem .. i can't find where is the tab..

    Friday, June 05, 2009 5:38 PM
  • i've already reconfig outlook profile . . it still can't
    Friday, June 05, 2009 5:46 PM
  • Thanks~
    i send 587port is now no problem!
    • Marked as answer by Simonlch Saturday, June 06, 2009 3:42 AM
    Saturday, June 06, 2009 3:42 AM