locked
our website is redirecting all http to https

    Question

  • i have a web site with portions that are http and https. when i go to the site from within my institution, some pages are http and some are https - as they should be. but when i go through TMG, all the pages are coming up https.

    The publishing rule and listener are set to accept both http and https. further, the option 'do not redirect http to https' is selected.

    any idea why everything is redirected to https? did i miss something.

    the website is www.gunnery.org if you want to see the effect.

    thanks

    mardi 17 août 2010 13:47

Réponses

  • sorry i have not responded  - been away for a while.  i think i solved it.  i was having www.gunnery.org redirect to portal.gunnery.org via a response.redirect statement.  i used IIS instead to do the redirect and now it is working.  not sure why it would make a difference - but there you go.

     

    thanks for all the suggestions.

    bj

    • Marqué comme réponse BJ_gunnery dimanche 29 août 2010 20:18
    dimanche 29 août 2010 20:18

Toutes les réponses

  • This is probably being caused by link translation...

    Cheers

    JJ


    Jason Jones | Forefront MVP | Silversands Ltd | My Blogs: http://blog.msedge.org.uk and http://blog.msfirewall.org.uk
    mardi 17 août 2010 14:36
  • After reading your post, i tried with link translation on and off - same effect.

    any other thoughts.

     

    thanks

    mardi 17 août 2010 19:17
  • correction - turing off link translation seems to have partially fixed the issue.  the homepage is still coming up with https the first time, but not if i return to it.  strange.

    thanks

    mardi 17 août 2010 19:19
  • Hi, Please describe the kind of publishing rules you have in place for publishing this website. Regards
    Shijaz Abdulla | Microsoft Qatar | Blog: microsoftnow.com
    mercredi 18 août 2010 07:05
  • Hi,

    Do you have any update about this issue?

    Regards,


    Nick Gu - MSFT
    vendredi 20 août 2010 07:05
  • Hi all. That already happened in previous versions of ISA. It seems as if when navigating in HTTPS, ISA prevents failing back to HTTP as it can be considered as a security issue (that is my personal explanation, not an official posture from anybody). I used to solve it by adding a rule in link translation that says http://www.mysite.com/whatever -> http://www.mysite.com/whatever

    I Know it sounds funny, but I am not joking, I swear

    Nice weekend


    // Raúl - I love this game
    vendredi 27 août 2010 07:16
  • sorry i have not responded  - been away for a while.  i think i solved it.  i was having www.gunnery.org redirect to portal.gunnery.org via a response.redirect statement.  i used IIS instead to do the redirect and now it is working.  not sure why it would make a difference - but there you go.

     

    thanks for all the suggestions.

    bj

    • Marqué comme réponse BJ_gunnery dimanche 29 août 2010 20:18
    dimanche 29 août 2010 20:18