Források informatikai szakembereknek >
Fórumok – kezdőlap
>
Windows kliensek fórum
>
Windows Vista
>
DVD meghajto
DVD meghajto
- Sziasztok.Tanacstalan vagyok, a segitsegeteket szeretnem kerni.Lathatatlan lett a DVD meghajtom VISTA alatt.Probaltam mar 1000 dolgot, de semmi. A meghajto egyfolytaban villog, mintha olvasna, de a vista nem latja...Oszinten mar azt sem bannam, ha a vistam sem lenne, csak tudjam hasznalni a dvd meghajtomat.Uj hardver keresese nem hasznal, az eszkozkezeloben nincs cd/dvd rom.A regedites torles.. Na igen, nem volt sem upper sem lower ize, igy toroltem az egesszet. Most ures.Valami otlet?Koszi!
Az összes válasz
- Elsőként azt kéne kideríteni a DVD meghajtó a rossz, vagy a VISTA veszítette csak el.
BIOS -ban látszódik a meghajtó?
Ha CD -ről szeretnél boot -olni elindul a boot folyamt (pl telepítő lemezről)?
Ha amúgy jónak tűnik (BIOS, Ok, boot OK), akkor a VISTA -ban kell keresni a hibát, ha ezek egyike nem sikeres, akkor magadta magát az eszköz.
Kisjaj (MCSA,MCITP,MCP) - Szia!Koszi a valaszod.Bocsi, de kicsit lama vagyok es hiaba nyomkodom az f10t, mit is kellene neznem a BIOS-ban?En csak olyat talaltam, ahol be tudom allitani a boot sorrendjet, de az semmit sem csinal igazan.Legalabb is en nem latok semmi valtozast.A BIOS Phoenix F.08as.Sajna az a baj, hogy a vista alatt ki sem tom nyitni a dvdt, igy gozom sincs igazan, milyen lemez van most benne...
- Próbáld meg még a Vista betöltése előtt kinyitni.
BIOS-ban azt keresd, hogy Boot order. Vagy próbáld meg, hogy F12-re nem hoz-e be boot-menüt?
A. - Koszi, a kinyitas sikerult, Vista telepitolemez figyel benne. De telepedni nem akar.Az F12 nem mukodik, a boot ordernel felul volt a dvd, most levittem legalulra, semmi.Hardverhiba?
- Úgy néz ki valami hardver hiba lesz, a kérdés, hogy pontosan mi. Ha tudod a meghajtót le kellene ellenőrizni egy másik gépbe szerelve, hogy működik -e.
Kisjaj (MCSA,MCITP,MCP) - Sajna az nem fog menni, meg csak ez az 1 laptop van a csaladban.
- Mivel a boot-sorrendnél az a jó, ha legfelül van, s mivel így sem indult a telepítő, egyetértek Kisjaj-al, hogy hardver-hiba lesz. Valószínűleg szervíz után érdemes nézni.
A. - Koszonom a segitsegeteket, majd megy szervizbe.Udv, Gyurmo.
- Ha megvan a válasz, egy visszajelzést, valamint a szálnak a lezárását szívesen vesszük...
A. - Termeszetesen, de az nem most lesz, kicsit el vagyok havazva...