Források informatikai szakembereknek >
Forums Home
>
Hungarian Forums Forums
>
Windows 7
>
Felbontás gondok
Felbontás gondok
- Hello,
Lehet, hogy a kérdésemre már született válasz, de mivel sürget ez idő, ezért nincs időm átolvasni ez összes hozzászólást...
Kérdésem a következő:
Van egy Acer laptopom, a videokarim pedig egy régi hd2400xt, ami nem egy ütős darab, viszont eddig szinte mindent vitt, igaz alacsony felbontáson (800x600 vagy 640x480). A képernyő natív felbontása 1280x1024. Eddig ha egy game-t 800x600-as felbontáson nyomtam, a képernyő teljes volt, minden remekül ment, viszont a Win7-tel ez nem megy, szal ha nem 1280x1024-es felbontásra rakom a beállítást, akkor a képernyő két oldalán fekete csíkok vannak, ergo nem tudok teljes képernyőn gamelni. Próbálgattam a beállításokkal mahinálni, de sehogy sem tudtam kiküszöbölni ezt a kis problémát. Ha valaki tud megoldást, legyen szíves segíteni.
Előre is köszönöm
Answers
- Nekem egy nvidia-val gyult meg a bajom. Ott is sajat driveren, sajat Control Panelen belul kellett bekapcsolni, hogy huzza szet a kepet a kepernyore...
A.- Marked As Answer bybandika1988 Tuesday, October 27, 2009 8:20 AM
All Replies
- A videokartyanak felraktad a sajat drivereit? Ugyanis azoknak a beallitasai kozott keresgelnem...
A. - Először is, kössz a gyors választ.
Igen, felraktam a drivereket. De ettől függetlenül vista alatt nem volt ilyen gondom a felbontással, semmit nem kellett állítgatni, ment teljes képernyőn minden rendesen. Ahogy nézegettem a fórumokat, elég sok embernek van ugyanez a gondja, és még senki nem talált megoldást a problémára. Az az érzésem, hogy valahol az oprendszeren belül kell átállítani valamit, de egyenlőre még nem találtam meg, hogy mit... - Nekem egy nvidia-val gyult meg a bajom. Ott is sajat driveren, sajat Control Panelen belul kellett bekapcsolni, hogy huzza szet a kepet a kepernyore...
A.- Marked As Answer bybandika1988 Tuesday, October 27, 2009 8:20 AM
- Neked is volt fekete csík a képernyőn két szélén? Mert én akárhogy nézem ezt az Ati-s control panelt, sehol nem találom ezt a "wide screen" opciót. Pedig valahogy csak meg lehet oldani, hogy teljes képernyőn fussanak a cuccok.
Felbontastol fuggoen, hol csak a szelen, hol az egesz kep kozepen volt, tehat korben volt egy fekete keret :)
A.- Oh, szépen nézhetett ki:D
És a control panel-es beállítás neked megszüntette a gondot? Mármint azóta mennek a dolgok teljes képernyőn, felbontástól függetlenül? - Persze, most mar "strech"-elte a kepet. Tehat beallitottam a felbontast, majd azt kinagyitotta. De ismetlem, ezt csak az nVidia Control Panelen tudtam beallitani, sehol mashol...
A. - Értem, köszönöm a helpet, délután én is megpróbálkozom ennek a kivitelezésével. Majd írok, hogy sikerült e...
- Nah úgy néz ki, hogy sikerült, de nem akarom elkiabálni...Mostmár kifeszíti a képet, remélem ez így is marad. Kössz a segítséget!
- S mi volt a megoldas? Sot, ha gondolod, zard le a szalat is...
A. - Ahogy mondtad, az ati catalyst control center-ben állítottam be a felbontást a minimumra, majd pedig vissza 1280x1024-re, és utána ment a game teljes képernyőn.