Források informatikai szakembereknek >
Forums Home
>
Hungarian Forums Forums
>
Windows 7
>
Egyből lefagy a gép
Egyből lefagy a gép
- Üdv,
Az a problémám, hogy kipróbáltam a Win7-et de telepítés után, mikor újraindult gép, egyből meghalt. A BIOS-ba se tudok belépni, mert még elötte lefagy. Csak a CTRL+Alt+Del-re reagál, újraindul és 5 mp után megint leáll. Külső eszközbe nem tudom berakni a vinyót mert nincs SATA-s külső meghajtóm. Szal egyéb ötlete valakinek?
Answers
- Nem biztos, hogy vírus volt/van, de jobb félni, mint megijedni.
De nem biztos, hogy a formázás a megoldás - pl. a régi MBR vírusoknál sem jelentett megoldást...
A másik merevlemezről kellene indítani a windows-t (ha nincs rajta, akkor rátelepíteni), agyontelepíteni a biztonsági frissítésekkel, meg valami jó és hatásos vírusirtót rá és aztán rákötni az alaplapra a "rossznak" sejtett merevlemezt (persze a rácsatolás kikapcsolt állapotban). Aztán megvizsgálni, hogy egyáltalán jó-e, meghibásodott-e, vagy van-e rajta "valami"...- Marked As Answer byMedo91 Monday, October 26, 2009 10:25 PM
All Replies
- Ha csak nem valamilyen rosszindulatú vírust kaptál be, én inkább az alaplap hibájára tippelnék...
Talán érdemes lenne próbálkozni egy "CMOS Clear"-rel. Nem kell megijedni, ez nem a BIOS törlését jelenti, hanem így egy jumper segítségével, még a gép bekapcsolása előtt, vissza tudod állítani a BIOS-t az alapértelmezett beállításokra.
Másik tipp: nagyon kicsi eséllyel az is előfordulhat, hogy az alaplapon a gombelem lemerült... - Üdv! Mióta egyetemistáknak elérhető MSDNAA keretein belül a Windows 7 Professional angol verzió azóta használom a Windows 7et és alábbi problémáim vannak vele. Windows Gadget szokott egy az egyben kifagyni pedig csak az időjárásos gadgetet használom. Minialkalmazás leáll stb.. Aztán a következőre lettem figyelemmel: Háttérképeket változtatok mondjuk bizonyos időközönként egy idő után kifagy a gépem, illetve akkor is ha a képernyőkímélőnek a Bubble-őket használom egy idő után kékhalálozza a gépemet. Illetve ami új friss jelenség pedig nálam, az hogy simán használom kiterjesztett asztalként a projektoromat és azon filmezek egyszer egy idő után lefagy az egész rendszerem és semmi CTRL ALT DEL dolog ezek a dolgok jöttek így ki nekem a Windows 7 alatt most azon gondolkozom lehet újrarakom a rendszert és megnézem, hogy ugyanezekkel a problémákkal fogok e találkozni. Vagy esetleg van valakinek ezekkel kapcsolatos ötlete? [ a bubble-ös képernyőkímélős dologre visszatérve, inteles processzor van a laptopomba és az otthoni gépembe is és ez az a dolog ami az otthoni gépemet is kinyírja ugyanúgy kékhalállal! De a Vista-ban is megvolt ez a probléma, ott is kékhalál mind a laptopomon mind az asztali gépemen vagy a gépeimen. ] Válaszotokat előre is köszönöm ha tudtok neked valami értelmes segítséget eszközölni. S remélem segítettem a hibák bejelentésével valakinek...
Ha csak nem valamilyen rosszindulatú vírust kaptál be, én inkább az alaplap hibájára tippelnék...
Talán érdemes lenne próbálkozni egy "CMOS Clear"-rel. Nem kell megijedni, ez nem a BIOS törlését jelenti, hanem így egy jumper segítségével, még a gép bekapcsolása előtt, vissza tudod állítani a BIOS-t az alapértelmezett beállításokra.
Másik tipp: nagyon kicsi eséllyel az is előfordulhat, hogy az alaplapon a gombelem lemerült...
Kipróbáltam a tanácsod, sajnos sikertelenül. Arra már sikerült rájönnöm, hogy másik vinyóval rendben tovább fut a gép. Valószínüleg vírus volt a hiba oka gondolom. Egy formázás rendbe hozhatja a dolgokat?- Nem biztos, hogy vírus volt/van, de jobb félni, mint megijedni.
De nem biztos, hogy a formázás a megoldás - pl. a régi MBR vírusoknál sem jelentett megoldást...
A másik merevlemezről kellene indítani a windows-t (ha nincs rajta, akkor rátelepíteni), agyontelepíteni a biztonsági frissítésekkel, meg valami jó és hatásos vírusirtót rá és aztán rákötni az alaplapra a "rossznak" sejtett merevlemezt (persze a rácsatolás kikapcsolt állapotban). Aztán megvizsgálni, hogy egyáltalán jó-e, meghibásodott-e, vagy van-e rajta "valami"...- Marked As Answer byMedo91 Monday, October 26, 2009 10:25 PM
- Formázni megpróbáltam újraraktam a gépet, vírusirtót formázás előtt és utána is lefuttattam, frissítettem mindent és semmit nem mutatott az AVG Internet Security 9.0 és a Microsoft új vírusirtója az Essential sem. Laptopom van nem tudok CMOS-t törölni. Esetleg más ötlet? Ja és újratelepítés után is fagy!
- Nos újabb fejlemények vannak: Még több vírusirtót kipróbáltam megint az eredmény 0. Viszont megint újraraktam a rendszert, olvastam hogy esetleg bizonyos vírusirtók okozhatják a fagyást. Nos csak a Microsoft vírusirtóját raktam fel és eddig a 4óra alatt nem volt fagyásom. + nem tudom lehetett e gond, de mivel én MSDNAA-ról szedtem a Windows 7 Professionalt először aztán pedig egyik ismerősöm adta a teljes magyar verziót, mert neki van MSDN elérése, hogy mivel MSDNAA-n csak angol verzió van...annak a licensz kulcsát használtam fel a magyar verziónál, nem tudom, hogy ez bekavarhatott e. A kulcsot minden esetben elfogadta és eredetinek minősítette a rendszer. Windows 7 Professional x86 English & Windows 7 Professional x86 Magyar.
- Animáció készítése GIMP-ben. Hogyan feketítsük be az Xterm ablakot. Cellux képsarok. DTP Toolbox - Szövegszerkesztők. Hónap színei. Scrapbooks gone digital. Ubuntu telepítése sík hülyéknek. Monitor kalibrálása 12 pontban: http://brtkr.extra.hu/articles.php?article_id=62 . Szervízmenük a KDE4-ben. Mi a LYX? IBM Lotus Symphony telepítése, használata. Emberi bőrszínek: http://brtkr.extra.hu/articles.php?article_id=46 . Windows ikon kinyerése Linuxon. Ubuntu telepítése sík hülyéknek. Csomagkészítés rejtelmei kezdő szemmel. Az iDesk használata. Macintosh és a Linux. Scribus document icon. Partícionálás Linux rendszerekben. Hogy telepítsük a pdftk-t Mandriva 2009.1-re? Bemutató készítése LYX-el. Alma készítése Inkscape-pel: http://brtkr.extra.hu/articles.php?article_id=58 . Scribus tévhitek és cáfolataik. ISO lemezkép írása. Ingyen Xara. LyX és az SVG. Álruhák használata. Hasznos holmik iskolakezdésre. fontmatrix-0.6.0-Source-1.i586.rpm taglib-1.6.1-2.i586.rpm mtpaint-3.31-1.i586.rpm inkscape-0.47pre4-1.i586.rpm acetoneiso-20091013-1.i586.rpm tea-26.0.0-1.i586.rpm InkscapeLite 0.36.3 rpm scribus-1.3.5.1-1.i586.rpm canorus-0.7.R1002-1.i586.rpm mplayer-export-2009-10-05-1.i586.rpm amrnb-7.0.0.2-1.i586.rpm amrwb-7.0.0.3-1.i586.rpm : http://brtkr.extra.hu/downloads.php?cat_id=5