none
Exchange 2010 still looking for Exchange 2003

    質問

  • I'm doing a practice migration of SBS 2003 to Windows 2008 R2 & Exchange 2010 before implementing it for real.

    Everything looks like it went well however after removing the routing connector in Exchange 2003's EMS and Decommissioning the Exhcange 2003 server the event log in Exchange 2010 contains the following:

    The topology doesn't contain a route to Exchange 2000 Server or Exchange Server 2003 sbs2003r2.smallbusiness.local in Routing Group CN=first routing group,CN=Routing Groups,CN=first administrative group,CN=Administrative Groups,CN=SMALLBUSINESS,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=smallbusiness,DC=local in routing tables with the timestamp 2/4/2010 5:13:13 AM.

    Cannot find route to Mailbox Server CN=SBS2003R2,CN=Servers,CN=first administrative group,CN=Administrative Groups,CN=SMALLBUSINESS,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=smallbusiness,DC=local for store CN=Public Folder Store (SBS2003R2),CN=First Storage Group,CN=InformationStore,CN=SBS2003R2,CN=Servers,CN=first administrative group,CN=Administrative Groups,CN=SMALLBUSINESS,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=smallbusiness,DC=local in routing tables with timestamp 2/4/2010 5:13:13 AM. Recipients will not be routed to this store.

    Cannot find route to Mailbox Server CN=SBS2003R2,CN=Servers,CN=first administrative group,CN=Administrative Groups,CN=SMALLBUSINESS,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=smallbusiness,DC=local for store CN=Mailbox Store (SBS2003R2),CN=First Storage Group,CN=InformationStore,CN=SBS2003R2,CN=Servers,CN=first administrative group,CN=Administrative Groups,CN=SMALLBUSINESS,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=smallbusiness,DC=local in routing tables with timestamp 2/4/2010 5:13:13 AM. Recipients will not be routed to this store.

    Microsoft Exchange cannot find the route to mailbox database CN=Public Folder Store (SBS2003R2),CN=First Storage Group,CN=InformationStore,CN=SBS2003R2,CN=Servers,CN=first administrative group,CN=Administrative Groups,CN=SMALLBUSINESS,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=smallbusiness,DC=local for public folder hierarchy CN=Public Folders,CN=Folder Hierarchies,CN=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Administrative Groups,CN=SMALLBUSINESS,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=smallbusiness,DC=local in routing tables with timestamp 2/4/2010 5:13:13 AM.

    Microsoft Exchange cannot find a route to the source transport server or home MTA server CN=SBS2003R2,CN=Servers,CN=first administrative group,CN=Administrative Groups,CN=SMALLBUSINESS,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=smallbusiness,DC=local for connector CN=SmallBusiness SMTP connector,CN=Connections,CN=first routing group,CN=Routing Groups,CN=first administrative group,CN=Administrative Groups,CN=SMALLBUSINESS,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=smallbusiness,DC=local in routing tables with timestamp 2/4/2010 5:13:13 AM. Microsoft Exchange is ignoring the source transport server.

    The Active Directory topology service could not discover any route to connector CN=SmallBusiness SMTP connector,CN=Connections,CN=first routing group,CN=Routing Groups,CN=first administrative group,CN=Administrative Groups,CN=SMALLBUSINESS,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=smallbusiness,DC=local in the routing tables with the timestamp 2/4/2010 5:13:13 AM. This connector will not be used.

    The Microsoft Exchange Replication service couldn't find a valid configuration for database '44260b1b-f786-459b-a6f8-42f36282f61a' on server 'EXCHANGE'. Error:

    Thoughts??
    2010年2月4日 5:26

回答

すべての返信

  • Deleting the Small Business Server SMTP Connector in Org -> Hub -> Send Connectors, then recreating it with the exact same settings fixed the following errror, the the rest remain.... Idea's?

    The Active Directory topology service could not discover any route to connector CN=SmallBusiness SMTP connector,CN=Connections,CN=first routing group,CN=Routing Groups,CN=first administrative group,CN=Administrative Groups,CN=SMALLBUSINESS,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=smallbusiness,DC=local in the routing tables with the timestamp 2/4/2010 5:13:13 AM. This connector will not be used.
    2010年2月4日 5:36
  • Not sure if this helps:

    [PS] C:\Windows\system32>Get-ExchangeServer

    Name                Site                 ServerRole  Edition     AdminDisplayVersion
    ----                ----                 ----------  -------     -------------------
    SBS2003R2                                None        Standard    Version 6.5 (Bui...
    EXCHANGE            smallbusiness.loc... Mailbox,... Standard... Version 14.0 (Bu...

    2010年2月4日 5:46
  • If the first SBS server is not removed from Active Directory, the issue can occurs.  Thanks for your sharing, Jeremyb1.  

    2010年2月8日 7:31
  • The Microsoft Exchange Replication service couldn't find a valid configuration for database '44260b1b-f786-459b-a6f8-42f36282f61a' on server 'EXCHANGE'. Error:

    Thoughts??

    This error should disappear after restarting the Mailbox Replication Service (MSExchangeMailboxReplication).  Databases are cached by the MRS, sometimes it will give this error repeatedly because it expects the database to still be there.
    2010年2月9日 19:45