none
Presence in Outlook 2003/2007 doesn't refresh

    Question

  • Hi to all,

    we have an environment with a Lync Enterprise Server in a Resource Forest (AD2003) and in a User Forest (AD2000) a regular environment with Exchange 2003.

    So we have a problem when we use Outlook client (2003/2007), because the presence doesn't refresh or do it intermittently.

    We just used the KB http://support.microsoft.com/kb/968099, but nothing changed: we added SIP proxyaddress in Exchange (sip and mail domains are different) and now we can see the status presence, but it doesn't refresh (only obviously when starting chat or adding user to contacts' list in Lync client).

    Do you know if this is unsupported or there are some trips to do?

    Thanks!

    Wednesday, February 01, 2012 10:04 AM

All replies

  • Hi,

    Do you mean all users' outlook clients have the same issue?

    Do you create two registry entries for outlook client following above document?

    If still can not work, please try to get the more logs about this problem in the client PC.

     


    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.

    Friday, February 03, 2012 2:31 AM
    Moderator
  • Hi Sean,

    thank to your reply.

     

    The follow entry were present yet in Outlook 2003:

     

    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\Common\PersonaMenu]

    "QueryServiceForStatus"=dword:00000002

    "EnableDynamicPresence"=dword:00000001

    "RTCApplication"=dword:00000003

    and in Outlook 2007 (as wrote in MS KB) it's no need to create it.
    Which type of log do you mean?
    Another issue:
    When I wrote sip uri in Exchange Attribute in this way: 
    "SIP:test1@testlync.sip" instead "sip:test1@testlync.sip"
    are there differences?
    Thanks again!
    Friday, February 03, 2012 2:08 PM