none
Central Admin not opening

    Question

  • error: 501 service
    unavailable error
    Application pool ofcentral admin is getting stopped automatically( Version moss 2007 and app pool
    is 7)
    Steps done but did not help :

     1.Reset the password of app
         pool account

     2.Updated farm credentials by
         using stsadm

     3.Changed the app pool of
         central admin site , here my finding is which ever the app pool I assign
         to central admin site that app pool is getting stopped automatically. I
         assume this is something wrong with web site.

    Please help me out. This issue occurred all of sudden...


    Thanks, Ram Ch

    Thursday, April 05, 2012 8:03 PM

Answers

  • Have you performed all the steps on ALL the SharePoint Servers.

    Make sure the account is a part of following groups on all the SharePoint servers and has a db_owner/creator and db_securityadmin roles in SQL.

    Administrators
    IIS_IUSRS
    WSS_ADMIN_WPG
    WSS_WPG
    WSS_RESTRICTED_WPG

    Before you follow the steps on all the servers please try to clear the config cache from all the servers by

    http://blogs.msdn.com/b/josrod/archive/2007/12/12/clear-the-sharepoint-configuration-cache-for-timer-job-and-psconfig-errors.aspx

    > stopping the SharePoint Administration and the Timer services from services.msc

    > take a back up of the xml files and deleting them

    > set the cache.ini to 1

    > run stsadm -o execadmsvcjobs

    > make sure xml files are getting generated and then start the SharePoint Administration and the Timer services from services.msc

    > Follow all the steps as per http://support.microsoft.com/kb/934838

    > Manually update the app pool identity for CA site

    > Once CA site is up > Update the App pool identity for each Application pool by going to CA > Operations > Service Accounts


    Regards, Vishwas

    Monday, April 09, 2012 5:33 AM

All replies