none
Office webapps 2013 SP1 security update KB2880453 (May2014) Fails

    Question

  • Hello There,

    I have been trying to install the latest public security update on my office webapps 2013SP1 server, but it fails miserably with the message "The installation of this package failed".

    The log files states:

    MSI (s) (FC:64) [08:33:00:908]: Unknown\Absent: {66662975-AB7F-42BE-813A-6EB49EF195C8} - 
    MSI (s) (FC:64) [08:33:00:908]: Superseded: {413EEBF7-4A66-4F47-A225-7A3F9C813E11} - 
    MSI (s) (FC:64) [08:33:00:908]: Superseded: {37DB1A1C-D7DD-4B0D-9DBE-1BE6A6C1AA92} - 
    MSI (s) (FC:64) [08:33:00:908]: Superseded: {44DB7F8C-3AFE-4326-99A5-CC02C0ABCBCC} - 
    MSI (s) (FC:64) [08:33:00:908]: Machine policy value 'DisablePatch' is 0
    MSI (s) (FC:64) [08:33:00:908]: Machine policy value 'AllowLockdownPatch' is 0
    MSI (s) (FC:64) [08:33:00:908]: Machine policy value 'DisableLUAPatching' is 0
    MSI (s) (FC:64) [08:33:00:908]: Disallowing uninstallation of patch {66662975-AB7F-42BE-813A-6EB49EF195C8} because the patch is marked as not uninstallable
    MSI (s) (FC:64) [08:33:00:908]: Product: Microsoft Office Web Apps  - Update 'Service Pack 1 for Microsoft Office Web Apps Server (KB2817431) 64-Bit Edition' could not be removed. Error code 1646. Additional information is available in the log file C:\Users\******\AppData\Local\Temp\2\wacserver-x-none_MSPLOG.LOG.

    Why should this patch remove SP1 from the system!?!?!

    Is anybody having a similar issue??

    Thank you.

    Thursday, June 12, 2014 3:36 PM

All replies

  • I have the similar issue, I'm finding the solution too.
    Tuesday, June 17, 2014 9:47 AM
  • We had the same issue.  The update per MS "Article ID: 2863879 - Last Review: January 14, 2014 - Revision: 1.0  Applies to Microsoft Office Web Apps Server 2013"

    Our installed version is "Microsoft Office Web Apps Server 2013 SP1" so it does not apply.  Appears to be a false positive for the update.

    Friday, August 08, 2014 3:26 PM