none
Send Using removes message text from email when sent

    질문

  • This is really strange and it is happening to everyone at my office.  This particular problem occurs on both Windows 7 Pro 64 and 32 bit systems running Office 2010 32 bit.  When anyone tries to use the Send Using function within either Word or Excel, the Outlook message window appears with the attached file.  So far, so good, but now you type in a message to go along with your attachment and send only to find out that the message portion never appears to the recipient!  You can verify this by checking sent mail items.

    Anybody else run into this???!

    Bob

    2012년 6월 8일 금요일 오후 7:45

모든 응답

  • Hi,

    Try to use vba code to send the a workbook in Excel, then to check whether the receiver can see the messagebody.

    Note: change the email address in the code.

    Sub Mail_Workbook_1()

    ' Works in Excel 2000, Excel 2002, Excel 2003, Excel 2007, Excel 2010, Outlook 2000, Outlook 2002, Outlook 2003, Outlook 2007, Outlook 2010.

    ' This example sends the last saved version of the Activeworkbook object .

        Dim OutApp As Object

        Dim OutMail As Object

        Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")

        Set OutMail = OutApp.CreateItem(0)

        On Error Resume Next

       ' Change the mail address and subject in the macro before you run it.

        With OutMail

            .To = "aaa@123.com"

            .CC = ""

            .BCC = ""

            .Subject = "This is the Subject line"

            .Body = "Hello World!"

            .Attachments.Add ActiveWorkbook.FullName

            ' You can add other files by uncommenting the following line.

            '.Attachments.Add ("C:\test.txt")

            ' In place of the following statement, you can use ".Display" to

            ' display the mail.

            .Send

        End With

        On Error GoTo 0

        Set OutMail = Nothing

        Set OutApp = Nothing

    End Sub


    Jaynet Zhang

    TechNet Community Support

    2012년 6월 11일 월요일 오전 8:33
    중재자
  • Jaynet,

    It worked, but what does this tell me?  Doesn't Microsoft realize this is a problem?  Apparently this problem started in early April to our users.

    Thanks,

    Bob


    • 편집됨 rkadsit 2012년 6월 11일 월요일 오후 1:24
    2012년 6월 11일 월요일 오후 1:17
  • Hi,

    I have tried to send workbook as attachment, also type in some content in the message body, it doesn’t meet the issue in my computer. So I don’t think this is a problem.

    Try to repair the Office and to check the issue. If the issue still occurs, then the workaround is that to use this macro to send attachment. Also we can make the macro better, such as make a input box to let the users type in the e-mail address and the content in the message body.


    Jaynet Zhang

    TechNet Community Support

    2012년 6월 12일 화요일 오전 2:07
    중재자