becul harddiscului nu se mai opreste
-
24 ianuarie 2011 19:29
Buna ziua,
Am o problema cu harddiscul: ledul de pe butonul START care arata activitatea harddiscului palpaie permanent la intervale de 1 secunda.Stiu ca asa ceva nu e normal.Ce ma sfatuiti sa fac ?
Am XP Pro SP3, CPU Intel Core 2 Duo 3 Ghz, HDD Seagate 250 G, 2 G RAM.
Toate mesajele
-
25 ianuarie 2011 09:04Proprietar
Salut!
În principiu nu trebuie să te îngrijorezi; acel led, prin faptul că pâlpâie în permanență, indică faptul că HDD-ul tău lucrează; adică sunt în mod continuu accesate sau scrise date (de) pe el, scenariu de altfel perfect normal.
Ca să fii totuși sigur că nu ai vreo problemă, îți sugerez să rulezi un check disk din Windows. Cea mai bună metodă de a realiza acest lucru este să deschizi un Command Prompt (Start -> RUN scrii "cmd" și apeși Enter), după care, în fereastra nou deschisă să scrii:
chkdsk C: /f /r
În traducere: verifică partiția C: (chkdsk C:) și dacă găsești probleme (/f) repară-le (/r).
Desigur este bine să verific toate partițiile din My Computer (deobicei sunt două, C: și D:, dar pot fi și mai multe în funcție de mărimea hard-disk-ului).
Succes!
Denis | Marchează ca răspuns postarea care te-a ajutat!- Marcat ca răspuns de Denis ChiurtuOwner 25 ianuarie 2011 09:34