none
Problum with sharepoint sites in a prticular server

    General discussion

  • Dear Team,

    We have a one SharePoint server, in that we have more than 15 webapplications, from last two days I am facing a problem when I give a site url like http://server:123/ it is not going to the site it is giving a

    404 error, when I give a url like http://server:123/default.aspx  the site coming ,it is not recognizing the default page

    Please help me on the same.

    Thanks in advance

    Regards,

    Prasad.


    prboss

    Wednesday, July 04, 2012 2:16 PM

All replies


  • Hi Prasad,

    this is most likely missing / corrupt / incorrect version aspnet_isapi.dll file

    Try following steps to get this fix

    • Open Internet Information Services and right click the website and click properties.  
    • In the properties dialogue box click on the tab Home Directory.
    • Under Application Settings click on the Configuration button.
    • Under Wildcard Application Maps check whether there is an entry like “C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\aspnet_isapi.dll” select it and remove it.
    • Click on the Insert button and browse to the correct Aspnet installation folder viz. “C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727, select the file aspnet_isapi.dll.
    • Save changes and reset the IIS.
    • Try the sharepoint site url without the “default.aspx”.

    This might be one of the cause behind your issues

    There are some more causes listed on http://prequest01.wordpress.com/2008/11/27/unable-to-open-sharepoint-sites-without-defaultaspx/

    Let us know your results, Thanks 


    Warm Regards, Pratik Vyas | SharePoint Consultant | http://sharepointpratik.blogspot.com/ | Posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights

    Thursday, July 05, 2012 6:55 AM
  • Hi,

    it has been resolved automatically i did not perform anything.

    how it has done plz

     let me know.

    Thank You.


    prboss

    Thursday, July 12, 2012 8:55 AM