none
SharePoint installation and configuration

    Question

  • Background: I work at client's location. they have recently installed SP 2k7. I have to write some code to access SP site but I encounter some weird problems like:

    1. I have C:\Prg Files\Common Files\MS Shared\web svr ext\40\isapi\ on my dev m/c. As far as i know, dev m/cs will hv isapi in 60. here the dev m/c has isapi in 40

    2. The Win svr 2k3 on which SP 2k7 is installed has  C:\Prg Files\Common Files\MS Shared\web svr ext\12\isapi\. instead of 40 and 60 folders, the svr has 12 and 50.

    3. MS.SP.library, MS.SP.WebControls.dll, etc are missing in C:\...\isapi on server. but it has MS.SP, MS.SP.portal.dll files

    4. .NET 2.0 and 3.0 are installed on svr but there is no folder called GAC in C:\Windows\assembly. instead all the .dll files are directly in assembly folder

    5. the dev m/c has .net 1.1, and 2.0 but GAC is not on dev m/c. instead all the .dll files are directly in assembly folder.

     

    i don't know why this is like this. i guess something's wrong with the installation. i need some expert advice. Anyone please share your suggestions about this.

    Friday, June 01, 2007 8:25 PM

Answers

  • The Assemblies you need to refer are

     

    C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\12\ISAPI\Microsoft.SharePoint.dll

    C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\12\ISAPI\Microsoft.SharePoint.Security.dll

     

    etc.

     

    If you install the "Windows SharePoint Services 3.0 Tools: Visual Studio 2005 Extensions" they would be added when you create any sharepoint project.

     

    Best Regards,

     

    Nagesh

    Tuesday, July 17, 2007 7:48 PM