none
zombie content types in Site Collection

    Question

  • Hi All,

    I created content type CT1 in Content Type Hub Site, publish it, run timer jobs.

    CT1 is now available in Site Collections SC1.

    I deleted CT1 from SC1. Then, deleted CT1 from Hub Site. But, I didn't unpublish it, which I guess was a mistake.

    Now, CT1 is not available no more in Hub and SC1.

    But, I check below checkbox 

    Refresh All Published Content Types

    The next time the content type subscriber timer job runs, update all published content types. 

    and then even this deleted CT1 comes back in SC1, which I don't want to.

    My guess is if you delete a content type from Hub before unpublishing it, somehow Metadata Service is storing already published content types in some Database. And, when I click this checkbox, it is getting those content type back even though they were deleted from Hub Site.

    How I can remove this content type completely, so that it doesn't show up again after clicking this checkbox ? I can remove these zombie content types in SC1 from code, but after checking this checkbox, it comes again.

    Any ideas ?

    Thanks.




    • Edited by new_sp_guy Tuesday, March 13, 2012 5:53 PM
    Tuesday, March 13, 2012 5:10 PM

All replies

  •  

    Hello,

    Have you deleted the content type from recycle bin?

    Delete from Site Collection > Site Settings > Site Collection Administration > Recycle Bin.

    Delete from End User Recycle Bin Items.

    Delete from "Deleted From End User Recycle Bin."

    Best Regards,

    Sally Tang

    Friday, March 16, 2012 6:04 AM
  • Hi Sally,

    If you delete content type from code, it doesn't go into Recycle Bin. Deleted content types are not even present anymore in Content Type Hub, but when I click that checkbox and run content type subscriber job or create a new site collections, these zombie site collections come back. 

    Friday, March 16, 2012 9:04 AM
  • I'm guessing there is some kind of powershell command you could use to seek out and distroy those zombie content types, but I am not a wiz with PowerShell. (I'm not even a novice) 

    I'd also like to say that I'm glad someone else's server has zombies, because ours has ghosts.


    Blog: http://projectserverpants.wordpress.com/
    • Edited by ElliJ Friday, September 21, 2012 7:26 PM
    Wednesday, April 11, 2012 12:06 AM
  • Same zombie problem. Have you found a solution for this in the meantime?
    Wednesday, August 08, 2012 4:24 PM
  • Did you get any solution for this problem? I tried the Poweshell option but it didn't workout...:(
    Friday, September 21, 2012 6:53 PM
  • Having the same issue in SP2013. Silly mistake!

    - Daniel

    Thursday, June 06, 2013 7:58 PM