none
Login prompt when opening MS Access 2007 linked table

    Question

  • I am updating sharepoint list using a macro of MS access and the same is requried to be updated on a daily basis. However, when i open a MS ACCess DB, I need to enter the username and password atleast 8 time to open the linked table. Therfore I am not able to run macro thru windows task scheduler. I have set the secuity level of IE to low and added the site to intranet zone with automatic login for intranet zones enabled. However, still the MS Access DB is not opening with out 8 prompts.

    Pls advise how to bypass the WSS prompts in ACCess. I am not facing the problem while opening other office documents from server.

    Monday, February 20, 2012 5:00 PM

Answers

  • At las Access 2007 is not asking for username and password when I have Linked table with DOCMd link. I am not understanding why the same is not happening when i link the table using Access user interface(still i am getting  mulltiple prompts when i link with user interface). The below is the code which is adopted from http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa662942(v=office.11).aspx has solved my poblem solved 

    DoCmd.TransferDatabase acLink, "WSS", _
     "WSS;HDR=NO;IMEX=2;" & _
     "DATABASE=http://Server/sites/testsite;" & _
     "LIST={800BE2B7-FA3C-4CFC-BBB3-8500C4EDCF22};" & _
     "VIEW=;RetrieveIds=Yes;TABLE=Parts", acTable, , _
     "Parts"

    Tuesday, February 21, 2012 4:19 PM

All replies

  • Instead of adding the sites to Intranet zone add it in Trusted zones and in that zone select Automatic logon using current username and passsword.

    Thanks & Regards Posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

    Monday, February 20, 2012 5:16 PM
  • At las Access 2007 is not asking for username and password when I have Linked table with DOCMd link. I am not understanding why the same is not happening when i link the table using Access user interface(still i am getting  mulltiple prompts when i link with user interface). The below is the code which is adopted from http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa662942(v=office.11).aspx has solved my poblem solved 

    DoCmd.TransferDatabase acLink, "WSS", _
     "WSS;HDR=NO;IMEX=2;" & _
     "DATABASE=http://Server/sites/testsite;" & _
     "LIST={800BE2B7-FA3C-4CFC-BBB3-8500C4EDCF22};" & _
     "VIEW=;RetrieveIds=Yes;TABLE=Parts", acTable, , _
     "Parts"

    Tuesday, February 21, 2012 4:19 PM