none
Search Problem in SharePoint portal

    Question

  • Hi all,

    Recently, i could see a Mischievous behaviour.

    Like whenever i try to search a item in my sharepoint portal. I could see no result found in the search page.

    My URL : abc.com .

    While searhing for a keyword new

    Expected pageURL : abc.com/Search/Pages/Results.aspx?k=new

    but it result as abc.com/Search/Pages/Results.aspx?k=new&cs=This%20Site&u=http%3A%2F%2abc.com

    Could someone tell me why this change occured.

    My issue is : On searching, it show as no result found. If I edit the resulted URL to my expected URL. my search is working.

    Do someone faced this kind of anywhere. If so, help me out on this.

    Saturday, June 30, 2012 1:54 AM

Answers

  • Hey Keira,

    Here's a pretty good article on the Search Settings you may want to check out.  It does a good job of explaining the differences in all of the settings under Search Settings:

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/gg576963.aspx

    It does appear you are using a custom scopes as your results URL is not the default.  In this case after you perform the search select Edit Page from the Site Settings menu and edit the SearchBox webpart.  In the Scopes dropdown portion on the webpart you would need to specify the setting I mentioned earlier which is Do not show scopes dropdown and default to contextual scope.  That should achieve your desired results.


    -Chopps

    Monday, July 02, 2012 10:53 PM

All replies

  • The cs portion of the URL is the scope in which search is being performed (This Site: http://abc.com).  Check the Search Settings under the Site Collection Administration portion in Site Settings and verify the following has been set:

    Do not show scopes dropdown, and default to contextual scope

    That should default your search to This Site.


    -Chopps

    Saturday, June 30, 2012 5:14 PM
  • Jimmy,

    i tried the same, but i don't get a positive result. can you tell me what is the exact difference between default to contextual scope vs default to target page in the search setting under site collection administration 

    Monday, July 02, 2012 3:05 AM
  • Hey Keira,

    Here's a pretty good article on the Search Settings you may want to check out.  It does a good job of explaining the differences in all of the settings under Search Settings:

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/gg576963.aspx

    It does appear you are using a custom scopes as your results URL is not the default.  In this case after you perform the search select Edit Page from the Site Settings menu and edit the SearchBox webpart.  In the Scopes dropdown portion on the webpart you would need to specify the setting I mentioned earlier which is Do not show scopes dropdown and default to contextual scope.  That should achieve your desired results.


    -Chopps

    Monday, July 02, 2012 10:53 PM