none
Install VM components Fails in SCVMM while deploying VM from Template

    Question

  • Hi All,

    I am deploying VM from a template in SCVMM 2008 R2 SP1. But when it start "Install VM components" it get failed. However if i go to hyper-V host and start the VM manually everything works fine. I dont know why this is happening. Firewall is off on both (SCVMM and Hyper-V) Server.

    Error Description is 

    Error (2927)

    A Hardware Management error has occurred trying to contact server lab-1.lab.com

    (Unknown error (0x8033811e))

    Recommended Action 

    Check that WinRM is installed and running on server lab-1.lab.com. For more information use the command "winrm helpmsg hresult".

     

    Please help....


    Syed Ali Raza|


    Thursday, February 23, 2012 12:10 PM

Answers

  • Brian, 

    The article you share with me is about VMM 2007 but i am using VMM 2008 R2 Sp1 and deploying the Windows Server 2008 R2 template. However i have managed to solve my problem by allowing unencrypted files transfer from my Host and Library server

    Thanks both of you for your reply. Hope this will help others who are having the same problem.


    Syed Ali Raza|

    • Marked as answer by Syed Ali Raza Saturday, March 03, 2012 9:48 PM
    • Unmarked as answer by Syed Ali Raza Saturday, March 03, 2012 9:48 PM
    • Marked as answer by Syed Ali Raza Monday, March 05, 2012 7:10 PM
    Friday, February 24, 2012 7:52 AM

All replies

  • Please check

    http://support.microsoft.com/kb/2405062

    Try to disable firewall on hyper*v machine too. On source machine remote management and wMI exceptions should be  created


    Mohamed Fawzi | http://fawzi.wordpress.com


    Thursday, February 23, 2012 1:55 PM
  • Is the VM (VHD image) prepared with sysprep?  With a local administrator password that is blank?

    That is required for SCVMM 2008(+)


    Brian Ehlert (hopefully you have found this useful) http://ITProctology.blogspot.com
    Learn. Apply. Repeat.
    Disclaimer: Attempting change is of your own free will.

    Thursday, February 23, 2012 4:43 PM
  • Hi Brian,

    Yes the VHD is sysprep. But I dont think so that the local administrator password is blank. because at the time when i sysprep the machine it was not blank.

    Let me tell you what i done. 

    I created a VM of Windows Server 2008 R2 in hyper-v, then i Sysprep the VM and turn it off then i copied the VHD in SCVMM library from there i created a template with this VHD. 

    Is there any thing i am missing?



    Syed Ali Raza|

    Thursday, February 23, 2012 5:25 PM
  • Hi Fawazi,

    Firewall of Hyper-V machine is also disabled. Let me just change the port of BITS on the SCVMM server as described in the article, Will update you soon.


    Syed Ali Raza|

    Thursday, February 23, 2012 5:27 PM
  • "The Administrator password on the virtual hard disk should be blank as part of the Sysprep process. However, the Administrator password for the guest operating system profile does not have to be blank."

    That statement comes from here:

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb963734.aspx


    Brian Ehlert (hopefully you have found this useful) http://ITProctology.blogspot.com
    Learn. Apply. Repeat.
    Disclaimer: Attempting change is of your own free will.

    Thursday, February 23, 2012 8:28 PM
  • Brian, 

    The article you share with me is about VMM 2007 but i am using VMM 2008 R2 Sp1 and deploying the Windows Server 2008 R2 template. However i have managed to solve my problem by allowing unencrypted files transfer from my Host and Library server

    Thanks both of you for your reply. Hope this will help others who are having the same problem.


    Syed Ali Raza|

    • Marked as answer by Syed Ali Raza Saturday, March 03, 2012 9:48 PM
    • Unmarked as answer by Syed Ali Raza Saturday, March 03, 2012 9:48 PM
    • Marked as answer by Syed Ali Raza Monday, March 05, 2012 7:10 PM
    Friday, February 24, 2012 7:52 AM