none
Exchange Connector 3.0 seems to stop processing e-mail when it comes from external users

    Question

  • Hi!

    I have just found a critical problem for us regarding the new Exchange connector 3, it seems that there's an issue when a user is not in the Service Manager database. For example our external contacts.

    If there's an e-mail in the inbox to or from a contact that's not in the database, the Exchange Connector never finish the syncronization and we get lot's of these errors in the Operation Manager event log:

    A Windows Workflow Foundation workflow failed during execution.

    Workflow Type: Microsoft.SystemCenter.ExchangeConnector.ProcessEmailsWorkflow

    Workflow Identifier: b2c8cd80-5959-bcec-6026-9d7d1eb9ddc4

    Exception Type: System.Security.SecurityException

    Exception Message: The source was not found, but some or all event logs could not be searched.  Inaccessible logs: Security.

    Exception Stack:    at System.Diagnostics.EventLog.FindSourceRegistration(String source, String machineName, Boolean readOnly)

       at System.Diagnostics.EventLog.SourceExists(String source, String machineName)

       at System.Diagnostics.EventLog.VerifyAndCreateSource(String sourceName, String currentMachineName)

       at System.Diagnostics.EventLog.WriteEntry(String message, EventLogEntryType type, Int32 eventID, Int16 category, Byte[] rawData)

       at System.Diagnostics.EventLog.WriteEntry(String message)

       at Microsoft.SystemCenter.ExchangeConnector.TraceListener.Trace(String traceType, String traceMessage)

       at Microsoft.SystemCenter.ExchangeConnector.ExchangeInbox.logMessage(String message, Int32 level)

       at Microsoft.SystemCenter.ExchangeConnector.ExchangeInbox.ProcessMail()

       at Microsoft.SystemCenter.ExchangeConnector.ProcessEmailsWorkflow.Execute(ActivityExecutionContext executionContext)

       at System.Workflow.ComponentModel.ActivityExecutor`1.Execute(T activity, ActivityExecutionContext executionContext)

       at System.Workflow.ComponentModel.CompositeActivityExecutor`1.Execute(T activity, ActivityExecutionContext executionContext)

       at System.Workflow.ComponentModel.ActivityExecutor`1.Execute(Activity activity, ActivityExecutionContext executionContext)

       at System.Workflow.ComponentModel.ActivityExecutorOperation.Run(IWorkflowCoreRuntime workflowCoreRuntime)

       at System.Workflow.Runtime.Scheduler.Run()

    Maybe it's becuause it's trying to add all contacts under related items, do anyone know how to turn this off? Btw. this worked fine with the Exchange Connector 2.0.

    Monday, April 30, 2012 7:25 AM

All replies

  • Is your Workflow run as account an admin on the management server?

    Travis Wright Senior Program Manager Microsoft

    Monday, April 30, 2012 3:29 PM
    Owner
  • As Travis has mentioned, the usual time you see this error is if the workflow account is not a local windows administrator on the SCSM management server.

    Could you confirm if the connector works fine if the user sending the email is in the CMDB? If so, then it would seem to be an issue with the connector and we can look to investigate some more.


    Regards Graham New System Center 2012 Blog! - http://www.systemcentersolutions.co.uk
    View OpsMgr tips and tricks at http://systemcentersolutions.wordpress.com/

    Wednesday, May 02, 2012 11:31 AM
    Moderator