none
WinRM Error

    Question

  • I am having a problem getting on of my library servers to work.  It is a windows 2003 R2 SP2 box.  I know WinRM needs to be up and configured prior to installing the VMM Library agent.  WinRM installs but when I run the winrm qc command I get the following error:

     

    WSMaqnFault

         Message

              ProviderFault

                    WSManFault

                              Message = Unable to check the status of the firewall.

     

    Error number: -2147023143 0x800706D9

    There are no more endpoints available from the endpoint mapper.

     

    I do not have a firewall running on this server.

     

    Even when I attempt to configure WinRM manually I get an error.

     

    Anyone have any ideas.

     

     

    Wednesday, March 12, 2008 4:59 PM

Answers

  • Hello,

    enable first your windows firewall. After disable it. And then try again with winRM quickconfig. It works. That's because a Service isn't running.

    Greets
    Dude
    Friday, March 21, 2008 9:06 AM

All replies

  • Hello,

    enable first your windows firewall. After disable it. And then try again with winRM quickconfig. It works. That's because a Service isn't running.

    Greets
    Dude
    Friday, March 21, 2008 9:06 AM
  • Not always true:

    PS H:\> Get-Service -DisplayName *fire*
    
    Status   Name               DisplayName
    ------   ----               -----------
    Running  MpsSvc             Windows Firewall
    
    
    PS H:\> winrm quickconfig
    WinRM already is set up to receive requests on this machine.
    WSManFault
        Message
            ProviderFault
                WSManFault
                    Message = Unable to check the status of the firewall.
    
    Error number:  -2147024894 0x80070002
    The system cannot find the file specified.

    For us, I believe GPO is getting in the way.  Regardless, I was troubleshooting an Invoke-Command error I was getting.  Posted my findings in a related thread across the ether.


    • Edited by VertigoRay Thursday, November 29, 2012 7:49 PM
    Thursday, November 29, 2012 7:12 PM
  • Yes not always true, i even enabled the fw service, reconfigued my profiles in order to "save" some information, disabled again my profiles in firwall and is not working.

    i even tried to do the disable-psremoting, and enable-psremoting, and nothing is working always the same error like something is blocking the winrm port, or winrm configuration.

    Friday, November 29, 2013 5:56 PM