none
AD Agent Assignment - The Management Group xxx failed to start

    Pregunta

  • Hi

    I have set up SCOM AD Agent Assignment but get the following error when an agent starts up:

    The Management Group xxx failed to start. The error message is The environment is incorrect.(0x8007000A). A previous message with more detail may have been logged.

    I ran the MomADAdmin tool stating the SCOM Admins group and the Run-As account I created which is assigned to all machines as a Local Admin (by means of a GPO & security group). The MomADAdmin tool runs successfully, creates the container etc. and populates the PrimarySG group with all the machines set in my LDAP query under the Management Server Auto Agent Assignment (assigned to the Active Directory Based Agent Assignment Account profile which is configured with the same Run As account).

    Any ideas?

    Thanks


    • Editado Kiwifulla jueves, 19 de enero de 2012 5:06
    jueves, 19 de enero de 2012 5:04

Respuestas

  • Is it an OpsMgr 2012 or 2007? If 2012 RC then you need at least two management servers to get an AD Integration working.


    http://OpsMgr.ru/
    • Marcado como respuesta Kiwifulla jueves, 19 de enero de 2012 22:01
    jueves, 19 de enero de 2012 5:09
    Moderador

Todas las respuestas

  • Is it an OpsMgr 2012 or 2007? If 2012 RC then you need at least two management servers to get an AD Integration working.


    http://OpsMgr.ru/
    • Marcado como respuesta Kiwifulla jueves, 19 de enero de 2012 22:01
    jueves, 19 de enero de 2012 5:09
    Moderador
  • Thanks Alexey, it is SCOM 2012 RC. I was not aware of this requirement and can't find much info on AD Integration specific to 2012.

    Are you able to point me in the right direction for the documentation that states 2 or more management servers are required?  I presume this is for the AD Assignment Resource Pool (which is also light on documentation!)

    Thanks for your help - I will add the 2nd management server tomorrow and confirm the issue disappears!

    Regards

    jueves, 19 de enero de 2012 8:18
  • Is it an OpsMgr 2012 or 2007? If 2012 RC then you need at least two management servers to get an AD Integration working.


    http://OpsMgr.ru/

    Yep, that was the problem!  Thanks again Alexey, all fixed by adding the extra management server :)
    jueves, 19 de enero de 2012 22:02
  • Just to make it clear. It's NOT a requirement, it's a bug. Will be fixed in the next build.
    http://OpsMgr.ru/
    viernes, 20 de enero de 2012 13:17
    Moderador
  • Just to make it clear. It's NOT a requirement, it's a bug. Will be fixed in the next build.
    http://OpsMgr.ru/
    Will this be fixed in the soon to come Service Pack 1 for System Center 2012?
    viernes, 22 de junio de 2012 6:50