Exchange 2010 Ad topology services zaman zaman stop duruma düşüyor.
-
22 Kasım 2010 Pazartesi 15:30
Merhaba ,
Exchange 2003 olan sistemimize ek olarak yeni exchange 2010 sistemlerimizi dahil ettik. Exchange 2003 ler düzgün bir şekilde çalışmakta fakat exchange 2010 larımız zaman zaman ad topology service i stop duruma gelmek ve elle manuel restart ettikten sonra tekrar çalışmaya devam etmekte.
Event Type: Error
Event Source: MSExchange ADAccess
Event Category: Topology
Event ID: 2114
Description:
Process MSEXCHANGEADTOPOLOGYSERVICE.EXE (PID=4600). Topology discovery failed, error 0x80040952 (LDAP_LOCAL_ERROR (Client-side internal error or bad LDAP message)). Look up the Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) error code specified in the event description. To do this, use Microsoft Knowledge Base article 218185, "Microsoft LDAP Error Codes." Use the information in that article to learn more about the cause and resolution to this error. Use the Ping or PathPing command-line tools to test network connectivity to local domain controllers.Bu şekilde bir event düşüyor fakat bu eventta denilen ping komutları ile testlerimizi yaptık herhangi bir sonuca ulaşamadık.
Network connectivity gayet düzgün bir şekilde çalışmaktadır.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Tüm Yanıtlar
-
22 Kasım 2010 Pazartesi 15:47
Merhaba ,
Sorununuz anladığım kadarı ile düşen eventta baktığımda aşagıdaki makaleyi incelemenizi ve default group policy de manage auditing and security log kısmında Exchange Servers (Exchange 2007 and 2010) group ve Exchange Enterprise Servers (Exchange 2003) group ları ekli mi bunlara bakalım.Aşagıda makalesi mevcut.
Birde dc problemleri yaşanıyor olabilir eğer gerçektende network problemlemi olmadığını düşünüyor iseniz dc diag ile dc lerde bir hata var mı bunları kontrol edebilirsiniz.
Teşekkürler.
Ersal OZ.
- Yanıt Olarak İşaretleyen Aycil_sungur 23 Kasım 2010 Salı 09:41
-
22 Kasım 2010 Pazartesi 15:55
Merhabalar,
Ersal bey'in söylediklerine ek olarak IPv6 'ın aşağıdaki gibi sistemde kapalı olduğunundan emin olun.
•Open Registry with "Regedit"
•HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip6\Parameters
•Create a dword (32-bit) value and name it as "Disabled Components" and then click OK
•Double click "Disabled Components" and type 0xffffffff(hexadecimal value) or 4294967295 (Decimal value)
Please note: The above value 0xffffffff(hexadecimal value) or 4294967295 (Decimal value) will disable all IPv6 components, except the IPv6 loopback interface.Kaynaklar ;
http://support.microsoft.com/kb/316300/en-us
Barış ARSLAN - www.MsSolve.com

-
23 Kasım 2010 Salı 09:19
Merhaba Aycil_Sungur,
Sorununuz ile ilgili olarak yaptığım araştırmada bulduğum bir çözüm yolunu sizinle paylaşmak isterim.
http://www.howexchangeworks.com/2010/07/exchange-2010-error-process.htmlSitede sizin ile aynı sorunu yaşayan bir arkadaş, AD içerisinde bulunan "Exchange Servers" grubunun Members tabında Exchange sunucusunun olmadığını fark etmiş ve computer objesi olarak sunucuyu ekledikten sonra sorununun çözüldüğünden bahsetmiş. Bu kısmı da kontrol edip testlerimizi yapabilirmiyiz acaba?
Teşekkürler.
Serkan Bark, MSFT  
Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
Bu içerik "olduğu gibi benim tarafımdan" hazırlanmış olup, Microsoft tarafından herhangi gibi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez
Facebook Grubumuza Davetlisiniz.
Twitter'da Takip Et! -
23 Kasım 2010 Salı 09:41
Merhaba,
Ersal Bey, vermiş olduğunuz makaleyi inceledim.İzinler ekli fakat policylerin yerleri değişik default domain controller policy kaldırılmış durumda sanırım onu düzelttim makalede o da vardı. Dc lerde ise dc diag ile baktığımda bazı replication hataları gördüm.bu hatalara bakıyorum sanıyorum bu adımlardan sonra çözülecek fakat problem devamlı tekrarlanmadığından dolayı su an izlemedeyim.
Dc diag ile fail olan ve aldığım hata
There are warning or error events within the last 24 hours after the
SYSVOL has been shared. Failing SYSVOL replication problems may cause
Group Policy problems.
-
23 Kasım 2010 Salı 15:28
umarım problemi çözer yüksek ihtimalle dc replication gibi duruyor.