none
Having a hard time with internet settings IPv6 says no internet access

    Question

  • I am having a hard time with my internet settings and internet is really (Painfully) slow ... Any help  would be appreciated ...
    win 7 rc
    linksys wusb600n

    public access off a router that i have no controll over .... in management office

    Tuesday, October 13, 2009 2:27 PM

Answers

  •  

    Hi,

     

    First, I would like to confirm whether the Windows 7 machine is in a domain or a workgroup.

     

    For your reference, please perform the following steps to troubleshoot the issue.

     

    1. Please connect Internet via wired cable instead of Wireless connection for a test. Can you access Internet quicker via wired cable?

     

    2. Assure the Windows 7 machine is near to AP (Wireless Router) and the Wireless signal is strength.

     

    3. Replace another machine which connected Internet via wireless to check the result.

     

    4. Upgrade the router firmware and Wireless adapter driver. Please go to Device Manager, right click your hardware device in the list and select Update Driver Software; then click Search automatically for updated driver software.

     

    Note: Drivers on the Windows Update site are directly provided by hardware manufacturers. Microsoft tests drivers in various environments before they are published; however, we cannot guarantee all drivers will work on all hardware platforms as there are too many different models, although their hardware ID are the same as the standard version. In some cases, due to hardware modifications by different manufacturers, the driver updates may cause some error.

     

    Alternatively, you can also download the compatible NIC driver from the manufacturer website directly.

     

    5. Restart the computer and boot in Safe Mode with Networking for a test.

     

    What's the result? If the issue persists, please capture the error message and upload it to Skydrive (www.skydrive.live.com), and then share the link to me for research.

     

    Thanks,

    Novak

    • Marked as answer by Novak Wu Tuesday, October 20, 2009 2:28 AM
    Wednesday, October 14, 2009 3:10 AM
  • This issue can occur if the signal strength is too low. Please move the PC near the Wireless AP for a test. To do this, we can make sure the strength is enough and check whether the signal is the cause or not.

    Thanks,
    Novak

    • Marked as answer by Novak Wu Tuesday, October 20, 2009 2:28 AM
    Friday, October 16, 2009 3:02 AM

All replies

  •  

    Hi,

     

    First, I would like to confirm whether the Windows 7 machine is in a domain or a workgroup.

     

    For your reference, please perform the following steps to troubleshoot the issue.

     

    1. Please connect Internet via wired cable instead of Wireless connection for a test. Can you access Internet quicker via wired cable?

     

    2. Assure the Windows 7 machine is near to AP (Wireless Router) and the Wireless signal is strength.

     

    3. Replace another machine which connected Internet via wireless to check the result.

     

    4. Upgrade the router firmware and Wireless adapter driver. Please go to Device Manager, right click your hardware device in the list and select Update Driver Software; then click Search automatically for updated driver software.

     

    Note: Drivers on the Windows Update site are directly provided by hardware manufacturers. Microsoft tests drivers in various environments before they are published; however, we cannot guarantee all drivers will work on all hardware platforms as there are too many different models, although their hardware ID are the same as the standard version. In some cases, due to hardware modifications by different manufacturers, the driver updates may cause some error.

     

    Alternatively, you can also download the compatible NIC driver from the manufacturer website directly.

     

    5. Restart the computer and boot in Safe Mode with Networking for a test.

     

    What's the result? If the issue persists, please capture the error message and upload it to Skydrive (www.skydrive.live.com), and then share the link to me for research.

     

    Thanks,

    Novak

    • Marked as answer by Novak Wu Tuesday, October 20, 2009 2:28 AM
    Wednesday, October 14, 2009 3:10 AM
  • Hi Novak,
    My computer is setup as a public workgroup...

    I am not able to hook this computer up via wired cable because my room is across the driveway from the office where i connect to there router and dsl...

    I was able to check for updated drivers and i have all the latest drivers...

    one thing i have a question though...
    when i install wireless adapter (linksys WUSB54GSC) i installed using software compatability utility because there is no windows 7 RC 64 bit driver...I picked Vista settings to install...then pluged in the adapter...just wanted to know if this was the proper way to install...

    What test do i need to run to give you the info...

    Name[00000024] Compact Wireless-G USB Network Adapter with SpeedBooster ver.2
    Adapter Type Ethernet 802.3
    Product Type Compact Wireless-G USB Network Adapter with SpeedBooster ver.2
    Installed Yes
    PNP Device ID USB\VID_1737&PID_0075\00
    Last Reset 10/14/2009 2:37 AM
    Index 24
    Service Name dhdusb
    IP Address 192.168.2.18, fe80::6dc8:802e:578a:712
    IP Subnet 255.255.255.0, 64
    Default IP Gateway 192.168.2.1
    DHCP Enabled Yes
    DHCP Server 192.168.2.1
    DHCP Lease Expires 10/17/2009 3:17 AM
    DHCP Lease Obtained 10/14/2009 3:17 AM
    MAC Address 00:23:69:E3:DE:D2
    Driver c:\windows\system32\drivers\wusb54gscv2_amd64.sys (, 247.99 KB (253,944 bytes), 10/13/2009 5:24 AM)

    IPv6 connectivity - no internet access......settings are to automatic
    IPv6 def gateway - is blank
    DNS Server - is blank

    when i first log on my signal strength is 4 bars and after minute it drops to 2 bars
    Thursday, October 15, 2009 2:46 AM
  • This issue can occur if the signal strength is too low. Please move the PC near the Wireless AP for a test. To do this, we can make sure the strength is enough and check whether the signal is the cause or not.

    Thanks,
    Novak

    • Marked as answer by Novak Wu Tuesday, October 20, 2009 2:28 AM
    Friday, October 16, 2009 3:02 AM
  • I'm having the same problems with ipv6. My netbook is siting beside the router and I can access the home network. When i conekt my old laptop with vista it's no problems conekting to the internet, when i conekt a lan cable to the netbook there is no problems. Its only when i try to conekt wireless with the netbook that it doesn't work.

    I have access to the router and are able to log on to it as an admin but cant find anything wrong with the settings. The router is a Netgear WNDR3700 if thats to any help.

     

    Friday, June 18, 2010 8:27 PM
  • what exact wireless network card is in the netbook? does it have the latest
    driver? what type of wireless security? can you try WPA2-AES?
     
    On Fri, 18 Jun 2010 20:27:27 +0000, sir_n wrote:
     
    >
    >
    >I'm having the same problems with ipv6. My netbook is siting beside the router and I can access the home network. When i conekt my old laptop with vista it's no problems conekting to the internet, when i conekt a lan cable to the netbook there is no problems. Its only when i try to conekt wireless with the netbook that it doesn't work.
    >
    >I have access to the router and are able to log on to it as an admin but cant find anything wrong with the settings. The router is a Netgear WNDR3700 if thats to any help.
    >
     

    Barb Bowman

    http://www.digitalmediaphile.com

    Saturday, June 19, 2010 11:06 AM
  • what exact wireless network card is in the netbook? does it have the latest
    driver? what type of wireless security? can you try WPA2-AES?
     
    On Fri, 18 Jun 2010 20:27:27 +0000, sir_n wrote:
     
    >
    >
    >I'm having the same problems with ipv6. My netbook is siting beside the router and I can access the home network. When i conekt my old laptop with vista it's no problems conekting to the internet, when i conekt a lan cable to the netbook there is no problems. Its only when i try to conekt wireless with the netbook that it doesn't work.
    >
    >I have access to the router and are able to log on to it as an admin but cant find anything wrong with the settings. The router is a Netgear WNDR3700 if thats to any help.
    >
     

    Barb Bowman

    http://www.digitalmediaphile.com


    The Netbook is a Asus Eee PC 1005PE with a built in Atheros AR9285 Wireless Network Card. The drivers are the latest and I'm using WPA-PSK (TKIP) for security. I tried WPA2-AES standard to see if it worked. It didn't, the Netbook could not even conekt at all.
    Saturday, June 19, 2010 7:20 PM
  • so you set up the 3700 with WPA2-AES and it did not connect? I do not understand
    what you mean by WPA2-AES **standard**.  Do you mean  "personal"? Enterprise
    will not work.
     
    On Sat, 19 Jun 2010 19:20:57 +0000, sir_n wrote:
     
    >The Netbook is a Asus Eee PC 1005PE with a built in Atheros AR9285 Wireless Network Card. The drivers are the latest and I'm using WPA-PSK (TKIP) for security. I tried WPA2-AES standard to see if it worked. It didn't, the Netbook could not even conekt at all.
     

    Barb Bowman

    http://www.digitalmediaphile.com

    Saturday, June 19, 2010 8:46 PM
  • WPA-PSK (TKIP) and WPA2-AES is two different security standards isnt it?

    Exactly. I switched to WPA2-AES and the netbook kould not conekt anymore at all. I tried to disable the firewall in windows and turn of the security on the router. This did not help me to conekt my netbook to the web.

    Saturday, June 19, 2010 9:08 PM
  • Please go into the 3700 and change the SSID name on the 2.4 GHz side to
    something new. Then change the WPA2-AES passkey to something new.
    Now try connecting with the netbook. DO not turn off security on the router.
     
    By the way, the word is spelled connect.
     
    On Sat, 19 Jun 2010 21:08:07 +0000, sir_n wrote:
     
    >
    >
    >WPA-PSK (TKIP) and WPA2-AES is two different security standards isnt it?
    >
    >Exactly. I switched to WPA2-AES and the netbook kould not conekt anymore at all. I tried to disable the firewall in windows and turn of the security on the router. This did not help me to conekt my netbook to the web.
     

    Barb Bowman

    http://www.digitalmediaphile.com

    Sunday, June 20, 2010 10:21 AM
  • I changed the SSID and the passkey. There is nothing different to how the netbook behaves. It cant connect to the web but access to the other computers in my network is no problems. When i trie to use MSN or Skype they cant fing any gateways.
    Sunday, June 20, 2010 11:45 AM
  • do you have Kapersky AV or another 3rd party AV on this netbook? There have been
    known issues with some of these and connectivity.
     
    MSN or SKYPE are not going to work until you have connectivity.
     
    Please open an administrative cmd prompt
    start menu, programs, accessories, right click the cmd prompt and run as
    administrative then type or paste in
     
     
    netsh int ip reset c:\resetlog.txt
     
     
    reboot the computer. does anything change?
     
     
    On Sun, 20 Jun 2010 11:45:03 +0000, sir_n wrote:
     
    >I changed the SSID and the passkey. There is nothing different to how the netbook behaves. It cant connect to the web but access to the other computers in my network is no problems. When i trie to use MSN or Skype they cant fing any gateways.
     

    Barb Bowman

    http://www.digitalmediaphile.com

    Sunday, June 20, 2010 1:05 PM
  • i tried the comand you told me to use. cmd replied with: the comand couldn't be found. there is no difference when i reboot.
    Sunday, June 20, 2010 2:57 PM
  • reboot after you have run the command. it does no good unless you run it.
    try again. you probably typed it incorrectly.
     
     
    On Sun, 20 Jun 2010 14:57:19 +0000, sir_n wrote:
     
    >i tried the comand you told me to use. cmd replied with: the comand couldn't be found. there is no difference when i reboot.
     

    Barb Bowman

    http://www.digitalmediaphile.com

    Sunday, June 20, 2010 8:52 PM
  • I tried the comand again and rebooted. This time the comand worked, but when I restarted my computer it still cant connect.
    Monday, June 21, 2010 6:19 PM
  • you never answered the question on what anti virus program you are using.
     
    On Mon, 21 Jun 2010 18:19:04 +0000, sir_n wrote:
     
    >I tried the comand again and rebooted. This time the comand worked, but when I restarted my computer it still cant connect.
     

    Barb Bowman

    http://www.digitalmediaphile.com

    Monday, June 21, 2010 6:37 PM
  • im not using any anti virus program exept for microsoft security essentials.
    Monday, June 21, 2010 7:55 PM
  • please provide the text output of ipconfig /all. instructions are at
     
     
    On Mon, 21 Jun 2010 19:55:35 +0000, sir_n wrote:
     
    >im not using any anti virus program exept for microsoft security essentials.
     

    Barb Bowman

    http://www.digitalmediaphile.com

    Tuesday, June 22, 2010 9:53 AM
  • please provide the text output of ipconfig /all. instructions are at
     
     
    On Mon, 21 Jun 2010 19:55:35 +0000, sir_n wrote:
     
    >im not using any anti virus program exept for microsoft security essentials.
     

    Barb Bowman

    http://www.digitalmediaphile.com


    Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Med ensamrätt.

    C:\windows\system32>ipconfig/all

    IP-konfiguration för Windows

       Värddatornamn . . . . . . . . . . : AsusEEEPC1005PE
       Primärt DNS-suffix. . . . . . . . :
       Nodtyp. . . . . . . . . . . . . . : Hybrid
       IP-routning aktiverat . . . . . . : Nej
       WINS-proxy aktiverat. . . . . . . : Nej

    Trådlös anslutning Trådlös nätverksanslutning:

       Anslutningsspecifika DNS-suffix . :
       Beskrivning . . . . . . . . . . . : Atheros AR9285 Wireless Network Adapter
       Fysisk adress . . . . . . . . . . : 00-25-D3-D6-1C-BD
       DHCP aktiverat. . . . . . . . . . : Ja
       Autokonfiguration aktiverat . . . : Ja
       Länklokal IPv6-adress . . . . . . : fe80::e5f1:8677:faee:d611%11(Standard)
       IPv4-adress . . . . . . . . . . . : 192.168.1.49(Standard)
       Nätmask . . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
       Lånet erhölls . . . . . . . . . . : den 22 juni 2010 18:16:26
       Lånet upphör. . . . . . . . . . . : den 23 juni 2010 18:16:25
       Standard-gateway. . . . . . . . . : 192.168.1.1
       DHCP-server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
       IAID för DHCPv6 . . . . . . . . . : 234890707
       DUID för DHCPv6-klient. . . . . . : 00-01-00-01-13-66-C7-75-00-25-D3-D6-1C-BD

       DNS-servrar . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
       NetBIOS över TCP/IP . . . . . . . : Aktiverat

    Tunnelanslutning: isatap.{F83E396B-89B2-4EC2-A85A-57EC467A545D}:

       Tillstånd . . . . . . . . . . . . : Frånkopplad
       Anslutningsspecifika DNS-suffix . :
       Beskrivning . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
       Fysisk adress . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP aktiverat. . . . . . . . . . : Nej
       Autokonfiguration aktiverat . . . : Ja

    Tunnelanslutning: 6TO4 Adapter:

       Tillstånd . . . . . . . . . . . . : Frånkopplad
       Anslutningsspecifika DNS-suffix . :
       Beskrivning . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
       Fysisk adress . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP aktiverat. . . . . . . . . . : Nej
       Autokonfiguration aktiverat . . . : Ja

    Tunnelanslutning: Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

       Anslutningsspecifika DNS-suffix . :
       Beskrivning . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
       Fysisk adress . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP aktiverat. . . . . . . . . . : Nej
       Autokonfiguration aktiverat . . . : Ja
       IPv6-adress . . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:73ba:14fd:19:3c35:2091(Standa
    rd)
       Länklokal IPv6-adress . . . . . . : fe80::14fd:19:3c35:2091%17(Standard)
       Standard-gateway. . . . . . . . . : ::
       NetBIOS över TCP/IP . . . . . . . : Inaktiverat

    C:\windows\system32>

    Tuesday, June 22, 2010 4:22 PM
  • didn't realize you were using a non English version of Windows. this looks ok to
    me though. you have a valid IP address. next step is to see if you have the
    latest router firmware:
     
     
     
     
     
    On Tue, 22 Jun 2010 16:22:38 +0000, sir_n wrote:
     
    >Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
    >Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Med ensamrätt.
    >
    >C:\windows\system32>ipconfig/all
    >
    >IP-konfiguration för Windows
    >
    >   Värddatornamn . . . . . . . . . . : AsusEEEPC1005PE
    >   Primärt DNS-suffix. . . . . . . . :
    >   Nodtyp. . . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    >   IP-routning aktiverat . . . . . . : Nej
    >   WINS-proxy aktiverat. . . . . . . : Nej
    >
    >Trådlös anslutning Trådlös nätverksanslutning:
    >
    >   Anslutningsspecifika DNS-suffix . :
    >   Beskrivning . . . . . . . . . . . : Atheros AR9285 Wireless Network Adapter
    >   Fysisk adress . . . . . . . . . . : 00-25-D3-D6-1C-BD
    >   DHCP aktiverat. . . . . . . . . . : Ja
    >   Autokonfiguration aktiverat . . . : Ja
    >   Länklokal IPv6-adress . . . . . . : fe80::e5f1:8677:faee:d611%11(Standard)
    >   IPv4-adress . . . . . . . . . . . : 192.168.1.49(Standard)
    >   Nätmask . . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    >   Lånet erhölls . . . . . . . . . . : den 22 juni 2010 18:16:26
    >   Lånet upphör. . . . . . . . . . . : den 23 juni 2010 18:16:25
    >   Standard-gateway. . . . . . . . . : 192.168.1.1
    >   DHCP-server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    >   IAID för DHCPv6 . . . . . . . . . : 234890707
    >   DUID för DHCPv6-klient. . . . . . : 00-01-00-01-13-66-C7-75-00-25-D3-D6-1C-BD
    >
    >   DNS-servrar . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    >   NetBIOS över TCP/IP . . . . . . . : Aktiverat
    >
    >Tunnelanslutning: isatap.{F83E396B-89B2-4EC2-A85A-57EC467A545D}:
    >
    >   Tillstånd . . . . . . . . . . . . : Frånkopplad
    >   Anslutningsspecifika DNS-suffix . :
    >   Beskrivning . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
    >   Fysisk adress . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    >   DHCP aktiverat. . . . . . . . . . : Nej
    >   Autokonfiguration aktiverat . . . : Ja
    >
    >Tunnelanslutning: 6TO4 Adapter:
    >
    >   Tillstånd . . . . . . . . . . . . : Frånkopplad
    >   Anslutningsspecifika DNS-suffix . :
    >   Beskrivning . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter
    >   Fysisk adress . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    >   DHCP aktiverat. . . . . . . . . . : Nej
    >   Autokonfiguration aktiverat . . . : Ja
    >
    >Tunnelanslutning: Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
    >
    >   Anslutningsspecifika DNS-suffix . :
    >   Beskrivning . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    >   Fysisk adress . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    >   DHCP aktiverat. . . . . . . . . . : Nej
    >   Autokonfiguration aktiverat . . . : Ja
    >   IPv6-adress . . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:73ba:14fd:19:3c35:2091(Standa
    >rd)
    >   Länklokal IPv6-adress . . . . . . : fe80::14fd:19:3c35:2091%17(Standard)
    >   Standard-gateway. . . . . . . . . : ::
    >   NetBIOS över TCP/IP . . . . . . . : Inaktiverat
    >
    >C:\windows\system32>
     

    Barb Bowman

    http://www.digitalmediaphile.com

    Tuesday, June 22, 2010 4:45 PM
  • The OS is swedish.

    As i understand firmware v1.0.4.68 is the newest there is. If that is the case the router is all ready uppdated with new firmware.

     

    Tuesday, June 22, 2010 6:52 PM
  • I'm not sure what to suggest. I have a slightly older ASUS EeePC with the same
    Atheros NIC. I installed W7 x86 Ultimate on it a long time ago. It works fine
    with all of my N routers, including a Netgear WNDR3700.
     
    Are you able to try somewhere else like an Internet Cafe or at a friends?
     
    I'll have to check and see what driver version I have on mine.
     
    On Tue, 22 Jun 2010 18:52:43 +0000, sir_n wrote:
     
    >
    >
    >The OS is swedish.
    >
    >As i understand firmware v1.0.4.68 is the newest there is. If that is the case the router is all ready uppdated with new firmware.
    >
     

    Barb Bowman

    http://www.digitalmediaphile.com

    Tuesday, June 22, 2010 7:54 PM
  • I tried it with some public networks at the airport and with a wireless internet modem, there were no problems. I haven't tried it with another router in a home network. I'll take the netbook to a friend of mine some day and try it there. Its really odd because there is no problems with any other wireless devise I've got. As long as I add the computer an its MAC address to the routers access list there is usually no problems. This is the first computer with windows 7 I'm trying to use with the router. All the others are Win XP or Vista.

    Wednesday, June 23, 2010 4:19 PM
  • one last thought. can you try changing the name of the 2.4 wireless to something
    simple like twopointfour and specifying a simple WPA2-AES passphrase like
    monday123. make sure the network is set to broadcast its SSID. reboot the
    computer and then to try to set up the new network?
     
    On Wed, 23 Jun 2010 16:19:15 +0000, sir_n wrote:
     
    >
    >
    >I tried it with some public networks at the airport and with a wireless internet modem, there were no problems. I haven't tried it with another router in a home network. I'll take the netbook to a friend of mine some day and try it there. Its really odd because there is no problems with any other wireless devise I've got. As long as I add the computer an its MAC address to the routers access list there is usually no problems. This is the first computer with windows 7 I'm trying to use with the router. All the others are Win XP or Vista.
     

    Barb Bowman

    http://www.digitalmediaphile.com

    Wednesday, June 23, 2010 4:46 PM
  • My router where more or less configured as you wanted me to configure it. But I still redid it with new name and password. I still can't connect to internet.

    Wednesday, June 23, 2010 6:19 PM
  • can i suggest somthing . try opening your network and sharing centre. by right clicking your connectivity status bars. clicki change adaptor settings, then right click your current connection, view propertys, IN THE NETWORKING, SCROLL down the list of items installed and in use... find your two gateways untick ipv6 and make sure ipv4 is still ticked. if that doesnt work, go back, untick IPv4 and tick IPV6.
    Wednesday, February 16, 2011 9:35 AM
  • can i suggest somthing . try opening your network and sharing centre. by right clicking your connectivity status bars. clicki change adaptor settings, then right click your current connection, view propertys, IN THE NETWORKING, SCROLL down the list of items installed and in use... find your two gateways untick ipv6 and make sure ipv4 is still ticked. if that doesnt work, go back, untick IPv4 and tick IPV6.

    First of all make sure that your devices that you connected to is supporting IP v6 then, try to chack the other solutions that told above.
    Wednesday, February 16, 2011 7:50 PM
  • I have the same router (Netgear WND3700) and same wireless adapter on laptop (Atheros AR9285) and the exact same problem. Other wireless devices on my home network can connect and use the internet, and my laptop can use wireless internet access elsewhere, but my laptop cannot access the internet through my home router. I've also tried the solutions above but have not had any success. If anyone has further suggestions, they would be very welcome.

    John

    Wednesday, September 07, 2011 5:14 PM
  • Please list the things you have tried.
    Also, does the router have the latest firmware? What laptop and driver and where
    did you get the driver?
     
    On Wed, 7 Sep 2011 17:14:55 +0000, JohnnyGB wrote:
     
    >I've also tried the solutions above but have not had any success. If anyone has further suggestions, they would be very welcome.
     

    Barb Bowman

    http://www.digitalmediaphile.com

    Thursday, September 08, 2011 9:35 AM