none
"The settings saved on this computer for the network do not match the requirements of the network".

    General discussion

  • My desktop which is running XP got hit by lightening. I reinstalled the original OS and then installed XP. Everything was working fine. My laptop, which was not hit by lightening, is running Vista. I have a Belkin WIreless G Router on the desktop. Laptop is wireless and was having no problems. Had excellant connectivity. Went in to make my computers secure or add a guest so that a friend could use my wireless and all of a sudden my lap top started showing the following error in the "connect to a network" dialog box: "The settings saved on this computer for the network do not match the requirements of the network". I went in on the lap top and made sure the settings were correct and retyped the WEP to make sure. I also took my computer and used another Wi-Fi, so I know that there is nothing wrong with the laptop itself. I have tried setting up a new network with no luck. On the desktop when I try to setup a new newtwork I get an error. It follows: "An error occured during configuration of the network on this computer. You can configure the network manually or you can run the wizard again with different settings." Please help....somebody.

    Monday, August 18, 2008 11:41 PM

All replies

  • Hi,

     

    Firstly, let’s confirm the following points:

     

    1. Do you use DHCP to obtain IP addresses? Or use static IP directly?

    2.Please try disabling encryption on the router to see if this is an encryption issue.

    3.Please check your Network Connection properties and compare them to the settings on the working computer.

    4.Please try disabling ICF to test this issue.

    5.If possible, could you please try to reset router to test this issue?

     

    Thanks.

     

    Wednesday, August 20, 2008 9:10 AM
    Moderator
  •  

    As this thread has been quiet for a while we will be changing the issue type to ‘Comment’.

     

    If you wish to return to this question you can go ahead and change the type back to ‘Question’. Then you can edit your initial post and change the radio button at the top of the post editor window.

     

    If the issue has been resolved, we’d love to hear your solution. By sharing your experience you can help other community members facing similar problems.

     

    Thanks!

    Tuesday, August 26, 2008 9:38 AM
    Moderator
  • Hi,

    I also have just gotten this error "The settings saved on this computer for the network do not match the requirements of the network" i have tried running the setup both on a staic and dynomic ip but still get no luck. help please

     

    Monday, September 01, 2008 7:13 AM