none
Windows Live Mail Error ID: 0x80070057 - PLEASE HELP ME!!!

    Question

  • An unknown error has occurred.

    Server: 'smtp.talktalk.net'
    Windows Live Mail Error ID: 0x80070057
    Protocol: SMTP
    Port: 25
    Secure(SSL): No

    This message has started appearing since last Wednesday, I have Windows Live Mail on Windows 7. I did a virus scan last Tuesday night and on Wednesday my email stopped sending anything but I can still receive emails. I've tried typing the email address in manually which worked to send 1 email but then its stopped working again!!

    Monday, January 31, 2011 7:46 PM

Answers

  • has anything changed recently in the network setup? If you log into Windows Live via the web browser, can you send and receive email as normal? The other thing to check is whether your ISP has started applying SMTP filtering - some ISPs do that.

    As a test, try to telnet over port 25 to smtp.talktalk.net.  When I tried it the connection simply timed out, suggesting that it's either limited to a TalkTalk internet account OR there are problems with the ISPs SMTP server...you might need to contact them.

    Monday, January 31, 2011 8:41 PM

All replies

  • has anything changed recently in the network setup? If you log into Windows Live via the web browser, can you send and receive email as normal? The other thing to check is whether your ISP has started applying SMTP filtering - some ISPs do that.

    As a test, try to telnet over port 25 to smtp.talktalk.net.  When I tried it the connection simply timed out, suggesting that it's either limited to a TalkTalk internet account OR there are problems with the ISPs SMTP server...you might need to contact them.

    Monday, January 31, 2011 8:41 PM
  • You may have items stuck in your outbox. These will have to be deleted. In my screen the outbox is not visible and you have to scroll down to see it and access it
    Saturday, February 05, 2011 6:02 PM
  • I have the same problem with error message as below.  I recently bought my new PC with Windows 7.  Everything with live mail had been working fine for a few weeks then suddenly I cannot send mail.  Please help.  Kate

    An unknown error has occurred.

    Server: 'mail.btinternet.com'
    Windows Live Mail Error ID: 0x80070057
    Protocol: SMTP
    Port: 25
    Secure(SSL): No

    • Proposed as answer by JohnHitchcockYS Wednesday, December 12, 2012 1:35 AM
    Sunday, February 06, 2011 12:57 AM
  • We were having the same problem. Make sure you are signed into windows live on your email. It is located on the top right of the status bar. This solved our problem.

    • Proposed as answer by wrsdick Thursday, December 13, 2012 3:52 AM
    • Unproposed as answer by wrsdick Thursday, December 13, 2012 3:52 AM
    Thursday, February 17, 2011 2:45 AM
  • I am having the same problem.  Can not send new email or forward and reply.  Has been working fine but just stopped yesterday.  I checked everything above and it seems to be correct.  Can somone help me??
    Saturday, July 02, 2011 1:04 PM
  • Had the same problem, could receive but not send. Same error code as mentioned above. For me the answer from zipper11 was the solution, I removed an email (with a picture, still however not big) from the outbox, and then suddenly all the other emails stuck in the outbox were released! Thanks zipper11 !!
    Tuesday, July 05, 2011 5:11 PM
  • You have to sign in to your windows live account, if you haven't got one, make one useing your cox account or other original e-mail it worked for me!!!
    Tuesday, July 26, 2011 4:49 AM
  • I set up Windows Live Mail by phoning BT Broadband (free call) and the technician set it up for me. Pehaps worth contacting BT for a solution.

    Sorry, I forget the 0800 number, but it should be easy to obtain.

    • Proposed as answer by Harrowhelp Monday, December 12, 2011 1:28 AM
    • Unproposed as answer by Harrowhelp Monday, December 12, 2011 1:28 AM
    Wednesday, December 07, 2011 2:54 PM
  • This solution fixed Windows Live Mail Error ID: 0x80070057!

    Many Thanks!

    Wednesday, December 07, 2011 5:59 PM
  • I had the problem of Receiving Mail with Windows Live Mail in Windows 7 but not being able to send.

    Eventually I found the solution:-


    Recently ISPs have been trying to eliminate spam/ junk e-mails and so they require you to amend your e-mail Account for Authentication. I actioned this by using Tools / Accounts / in your mail account , use 'Properties' / click the 'Servers' Tab/ at the bottom, tick 'My Server requires authentification'

    This resolved my e-mail sending problem which I hadn't had with my old e-mail on XP and only occured when setting up my Windows Live Mail e-mail in Windows 7.

    I hope that this helps!

    • Proposed as answer by Gary Bloustien Saturday, December 15, 2012 12:00 AM
    Monday, December 12, 2011 1:36 AM
  • O problema realmente esta com a caixa de saída, não sei bem o motivo, mais  acho que tenha haver com anexos. Mas a solução foi essa aí do zipper11. valeu!!!! Funcionou lindo....rsrs
    Thursday, January 12, 2012 8:51 PM
  • I had the same problem. Im on a fixed ip - no blocked ports, and one day the mail started generating this error. I had a picture of some 900kb in the outbox, not super big or anything.

    So I tried

    Fix 1. Delte the outbox file, and retry sending without pic. Result: I was able to send mail again.

    Then I tried:

    Fix 2. Sign in to Live Mail, reattach full size image and send. Result: I was able to send the full size image, it appears to publis it to an online album first. Something I'm not use to from being an Outlook user. I am assumming it is part of the "Cloud" experience so people can access the photos online without the mail client.

    So both fixes work but only one resulted in allowing me to send my image at full size.

    Tuesday, February 21, 2012 3:10 PM