none
Black screen after log in, unable to run Task Manager or any programs

    Question

  • My Dell Inspiron laptop with Windows 7 was working fine until yesterday evening.
    When I turn it on, it loads the Log In screen and I am able to type in my password and log in. However, after that I am presented with a black screen and a white cursor. It will not let me open Task Manager and when I press alt, ctrl and delete, after a few minutes I get this error message "Failure to display security and shut down options".
    I am not able to run in Safe Mode either, it constantly freezes.
    My laptop did not come with a Windows 7 operating CD.
    mardi 12 juin 2012 13:01

Réponses

  • Hi,


    Based on my knowledge, please try the following:


    1. Check if using Last Known Good Configuration can help you.


    2. Perform a system restore and see how it works.

    1) Reboot and press F8

    2) Select "Repair my computer"

    3) Select the keyboard layout and language

    4) When you reach system recovery tools, select System restore.

    5) Select the restore point when it was working fine and restart the computer.


    If issue persists, it is recommended to contact Dell Support for help.


    Hope this helps.


    Jeremy Wu

    TechNet Community Support

    mercredi 13 juin 2012 09:21

Toutes les réponses

  • Hi,


    Based on my knowledge, please try the following:


    1. Check if using Last Known Good Configuration can help you.


    2. Perform a system restore and see how it works.

    1) Reboot and press F8

    2) Select "Repair my computer"

    3) Select the keyboard layout and language

    4) When you reach system recovery tools, select System restore.

    5) Select the restore point when it was working fine and restart the computer.


    If issue persists, it is recommended to contact Dell Support for help.


    Hope this helps.


    Jeremy Wu

    TechNet Community Support

    mercredi 13 juin 2012 09:21
  • Hi

    We also have this issue since a week or two in our company. Not sure whats the source of this problem, but in our case it works if we delete the user profile.... so it isn't a computer based problem.

    Do you have another user on your pc? Try to log in with an other user, that should work...
    Then you maybe loose all your settings etc. but at least you didn't have to set up the hole computer again, just your user and personal settings etc.

    Greetz

    mercredi 20 juin 2012 14:15