none
Error 1075: The dependency service does not exist or has been marked for deletion

    问题

  • Windows 7 Pro laptop will not connect to corporate domain. Multiple identical twin laptops have no problem.

    Best suggestion so far has been to leave the domain and rejoin it, BUT the relevant buttons are grayed out and the comment says "Note: The identification of the computer cannot be changed because:- The Workstation service is not running. Open the Services snap-in (services.msc) to ensure it is running and set its Startup Type as "Automatic"."

    In services.msc the Workstation service is already set to Automatic but is not started. When I try to start it manually the response is "Windows could not start the Workstation service on Local Computer." and then "Error 1075: The dependency service does not exist or has been marked for deletion."

    Rebooting gets me nowhere.

    In all other respects that laptop appears fine and can connect to the Internet, but NOT to the network. I have brought it and a twin laptop home to try on my domestic network and get the same results.

    Any ideas, please?

    2012年9月8日 8:48

答案

  • Thank you Brano Lukic, but that was talking about a different operating system.

    I cannot wait any longer and hence I have taken an image from the working twin laptop and put that onto the problem machine. I then changed the Windows license key and the Computer Name to the correct ones.

    2012年9月18日 7:21

全部回复

  • Please try this link they do seem to have some intresting suggestions:

    "Sounds like it may be the same issue as here:
    https://forums.checkpoint.com/forums/thread.jspa?threadID=11234&tstart=0

    Netlogon
    service can not start if the Workstation service has already failed to
    start.
    Set Windows to use the AHCI SATA controller drivers, go straight into
    the BIOS when prompted to restart, set the hard drive controller in there to be
    AHCI/SATA (instead of compatibility / IDE mode) and let us know if that fixes
    it."

    2012年9月8日 14:03
  • Hi,


    Let us go to services.msc and navigate to Network Store Interface Service. Please check whether this service has been set to Automatic and turned on.


    Kim Zhou

    TechNet Community Support

    2012年9月10日 9:48
    版主
  • Thank you Brano Lukic, but that was talking about a different operating system.

    I cannot wait any longer and hence I have taken an image from the working twin laptop and put that onto the problem machine. I then changed the Windows license key and the Computer Name to the correct ones.

    2012年9月18日 7:21
  • Has anyone ever managed to solve this one?

    We have the same error on Windows 7 SP1 32bit systems when we try to start the Check Point VPN-1 Securemote service

    Error 1075: The dependency service does not exist or has been marked for deletion

    When we install a clean Windows 7 on our machines we can install and run the checkpoint client without any issues

    when we use our base image (Windows + Office + Microsoft updates up to Feb 2014) the CheckPoint client doesn't start.

    we tried to create a new base image but it ends in the same result.

    the client we're installing is : CP_SeucRemoteSecureClient_NGX_R30_HFA3

    any suggestions?

    thanks


    Tamir Levy

    2014年3月17日 14:22