none
Script command issue in Window Media Service

    Frage

  • We are using Windows Media Streaming server 9.5 for streaming *.WMV file.

    In this WMS protocol, the client is not receiving the script command event at the specified time duration in playback.

    Example: 
    We are passing the Script command at 5th second and 35th second for sync.
    But the 5th second script command is received at 18th to 19th second in playback.

    Please let me know why this is happening and how to fix this?
    Mittwoch, 14. November 2012 07:37

Antworten

Alle Antworten

  • Are you saying that if you send a script command at the same time as you clap your hands in front of the camera and send a script command at the exact same time that the script command is about 13 seconds after you see and hear the hand clap?

    The audio, video, and script commands are interleaved at the exact same time, so this should not happen.  Is it instead that you are just seeing the broadcast delay of around 13 seconds due to the delay in encoding and serving the content?

    Mittwoch, 14. November 2012 15:35
    Besitzer
  •  Is it instead that you are just seeing the broadcast delay of around 13 seconds due to the delay in encoding and serving the content?

    We can see the hands clapping in the video content but the script command encoded at that same point of time fires only after some  15 secs only. Also if we try to seek in the streaming video the script command is loading with a delay as mentioned above. Please note, this issue is not happening in any of the Windows Server 2003. We are facing this issue only in Windows Server 2008.  

    What could be causing this to happen or how can we overcome this problem? Any help will be greatly appreciated.

    Thanks

    Samstag, 17. November 2012 08:14
  • I doubt the issue is with the server, Windows Media Services 2008, since it does not crack open the ASF packet to the point of demuxing the audio, video, and scripts.  The audio, video, and scripts should maintain the exact same time position from the time they are encoded to the time they reach the client.  What encoder and player are you using?
    Montag, 26. November 2012 14:28
    Besitzer
  • We are using Window Media Encoder 9.0 and the player is WMP 11.0.5721.5280 / WMP 12.0.9200.16834.

    Thanks.


    rajeshp

    Dienstag, 27. November 2012 07:41
  • Could you try using Expression Encoder instead since it is much newer?  You can download it from http://www.microsoft.com/expression/products/EncoderPro_Overview.aspx
    Dienstag, 27. November 2012 16:25
    Besitzer