none
Server 2012 Std No Internet Access

    Question

  • New (3 weeks) Server 2012 Domain.......2 Srvr2012 Std DC's

    All domain servers are VM's VMware 5.1

    First DC  (DC1) now can not access internet (was working fine until a few days ago)

    Likely a coincidence, but also new issue with opening IE desktop.... prompts that Internet Explorer can't be opened using the built in Administrator Account although right clicking and openeing as Domain\Administrator credentials is successful

    Both DC's (DC1 and DC2) are also DNS servers and the troubled DC1 is running DHCP and WDS

    DC2 and all other servers are functioning perfectly...no IE restrictions or browsing issues

    Single NIC static IP configuration

    ==================

    Users are reporting some slow network performance that is coinciding with this issue discovery

    ==================

    DC1 Control Panel>Network and Internet>Internet Connections

    Connectivity = No Internet Access

    Network Catagory  = Domain Network

    ==================

    Windows Firewall: Domain Networks - Connected, Private Networks - Not Connected, Guest or Public Networks - Not Connected

    Firewall Apps set to allowed on Domain, Private and Public

    AD DS, AD Web Services, Core networking, DFS Mangmnt, DFS Rep, DHCP Server, DHCP Server Mngmnt, DNS Service,File and Print Sharing, File Repl, File Server Remote Mngmnt, Kerberos Key Dist Cntr, MS Key Dist Service, Network Discovery (via group policy), WDS, WMI, Win Remote Mngmnt

    Firewall Apps set to allowed on Domain and Private only

    Network Discovery, Remote Desktop

    ==================

    From DC1

    Ping localhost, LAN clients, network devices - successful

    Ping extarnal host ....host resolves then times out

    Ping ISP DNS and public dns such as 8.8.8.8 times out

    ==================

    DC1 IP 172.16.16.21\24

    Gateway 172.16.16.1

    DNS1 127.0.0.1

    DNS2 172.16.16.22 (DC2)

    ==================

    tracert to anything public resolves then times out..no hops

    tracert to anything internal resolves and reaches in one hop

    ==================

    Route Print on DC1 and DC2 are identical

    ==================

    Internet access via IE url's and direct IP inputs fail on both port 80 and 443 (https://google.com, https://74.125.130.106 etc)

    ==================

    Steps taken to trouble shoot:

    Removed DNS and tested.

    Reinstalled DNS and tested.

    Reset Firewall to defaults then reinstalled apropriate apps

    Changed NIC DNS settings to various configurations

    Removed latest IE10 related updates

    Cleared DNS Cache

    Re-registred machine with DNS

    Spoke kindly to host machine

    Screamed like a lunitic at host machine

    Short of running the netsh int ip reset c:\resetlog.txt command, I am at a loss as to where to go from here.

    Thanks in advance for any assistance !

    Friday, May 31, 2013 1:26 PM

All replies